Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JUNAK KULTNE POBJEDE

Dan kad je Poljud klicao u čast Rijeke, a jedan Splićanin posebno je uživao

''Ružni'' božićni džemperi s kultnim trenucima hrvatskog nogometa - jedinstvena humanitarna razmjena i aukcija.

Đoni Tafra (Foto: Cropix Arhiva)

Svojevrsni šećer na kraju predstavljanja hit božićnih džempera gol.hr-a jest onaj posvećen legendarnom vrataru Rijeke Đoniju Tafri.

Portal gol.hr i podcast Utakmicu po utakmicu pripremili su lijepu akciju uoči predstojećih blagdana. U projektu humanitarne razmjene i aukcije dresova naši čitatelji mogu postati vlasnici božićnih džempera izrađenih po uzoru na retro dresove, kao i vlasnici potpisanih dresova svih prvoligaških klubova u Hrvatskoj.

''Kako brani Đoni Tafra, ima zasada dvostruku premiju! Nova grandiozna obrana Rijekina vratara!'', urlao je Željko Vela te 1999. godine u jednoj od najpoznatijih utakmica HNL-a između Hajduka i Rijeke.

Ta se utakmica igrala samo kolo prije one još poznatije, Rijeka – Osijek, u kojoj su Riječani na kontroverzan način ostali bez naslova prvaka u posljednjem kolu.

Rijeka je na Poljudu trebala tri boda da održi minimalnu prednost na vrhu prvenstva, Dinamo je igrao u Osijeku, a Hajduk je trebao pobjedu da ostane u igri za prva dva mjesta. Vrata Rijeke čuvao je rođeni Splićanin, branio je moguće i nemoguće, čak i penal Tomislavu Ercegu.

''Nakon slavlja gostiju 3:1 Poljud je skandirao 'Rijeka, Rijeka', a Tafru su nosili kao Cezara po poljudskom travnjaku'', prisjetio se prije deset godina Vlado Boban u našem serijalu Kultni likovi HNL-a.

Mnogima će upravo Tafrin božićni džemper biti najljepši, ne samo zbog ove priče.

Sredstva prikupljena tijekom aukcije namijenjena su humanitarnoj akciji Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Šibensko-kninske županije ''Kamenčići''.

Želite osvojiti ovaj džemper? Sudjelujte u HUMANITARNOJ RAZMJENI, pošaljite nam fotografije dresa koji želite zamijeniti za džemper. Fotografije možete poslati na Facebook i Instagrama profil portala gol.hr i podcasta Utakmicu po utakmicu. Razmjena završava u nedjelju 26. studenog u ponoć, a pobjednike ćemo proglasiti u UPU podcastu 27. studenog 2023.

Đoni Tafra, božićni džemper Đoni Tafra, božićni džemper (Foto: GOL.hr)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider