Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šolta zamijenio Soldu

Donedavni treneri Hajduka i Dinama imaju nove klubove: Obojica na dobro znanim adresama

Nakon što su dobili otkaze u dva najveća hrvatska kluba, sad su pronašli nove angažmane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši trener Hajduka Damir Burić novi je trener austrijskog prvoligaša Admira Wacker Mödling u kojem je već radio od siječnja do rujna 2017. godine.

Burić je naslijedio bivšeg hrvatskog reprezentativca Zvonimira Soldu koji je prošli tjedan dao ostavku u Admiri zbog privatnih razloga.

Posljednji Burićev angažman prije Admire bio je u Hajduku gdje je u prosincu 2019. dobio otkaz iako je u trenutku kad je smijenjen držao drugo mjesto na ljestvici. Buriću je presudio četveromjesečni niz bez pobjede u gostima i igra koja nije bila bogzna što, ali je imao ono što se od njega tražilo - drugo mjesto. Naslijedio ga je tada Igor Tudor koji je potpisao pravi fijasko, završivši na koncu sezone tek na petom mjestu.

Istovremeno s Burićevim povratkom u Admiru, potvrđeno je kako je Igor Jovićević postao novi trener ukrajinskog prvoligaša Dnjipro-1.

Jovićević je u proljeće ove godine imenovan trenerom prve momčadi Dinama kao nasljednik Nenada Bjelice, ali poslije loših igara i rezultata smijenjen je početkom srpnja i naslijedio ga je Zoran Mamić.

Novu priliku dobio je u Ukrajini, u država koja je jedna od postaja njegove igračke karijere (2003. je nastupao za Karpaty iz Lavova).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider