Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treće opcije nema

Dambrauskas uoči derbija Hajduk – Dinamo poručio: "Ili ćemo pobijediti ili ćemo prestati sanjati"

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas održao je konferenciju za medije uoči derbija s Dinamom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove srijede s početkom u 19:00 Hajduk i Dinamo odmjerit će snage u zaostaloj utakmici devetog kola Prve HNL.

Veliki derbi u ovakvoj fazi prvenstva uvijek nosi i veliki ulog, međutim situacija nije doslovno takva da je pritisak podjednak na oba takmaca, jer Splićani su ti koji zaostaju sedam bodova i sutra imaju imperativ pobjede.

Svjestan je toga i Hajdukov trener Valdas Dambrauskas koji je na konferenciji za medije izričito naglasio:

"Ne možemo kalkulirati, ovu utakmicu moramo pobijediti. Ili ćemo pobijediti ili ćemo prestati sanjati o naslovu prvaka. Moramo preuzeti rizik i dati sve za pobjedu jer to je jedino što nas sutra može zadovoljiti."

Litavac ima određenih problema s igračkim kadrom, jer Nikola Katić ne može igrati zbog tri žuta kartona, a Lukas Grgić i Jani Atanasov su ozlijeđeni i nisu u konkurenciji za ovaj derbi.

"To je trojka koja će nam nedostajati, a Nikola Kalinić i Ferro treniraju i bit će spremni za utakmicu", otkrio je Dambrauskas.

Hajdukovog trenera posebno se dojmio dolazak navijača na trening na Uskrsni ponedjeljak. Više od 2500 pripadnika Torcide došlo je podržati momčad, priredivši prvotimcima atmosferu kakvu većina naših klubova nema ni na svojim utakmicama.

"Ono što se dogodilo jučer, toga nema ni u Europi. Pokušat ćemo to vratiti na terenu. Pripremamo se, treniramo i minimum onoga što moramo napraviti je da ostavimo 100 posto na terenu."

Hajduk i Dinamo dvaput su igrali u ovoj sezoni, a Zagrepčani u ta dva susreta još nisu uspjeli postići pogodak. U prosincu su Splićani na krilima Marka Livaje na Maksimiru slavili s 2:0, a prije mjesec dana je na Poljudu bilo 0:0.

"Imamo jednu pobjedi u remi dosad, vjerujem da imamo i snage za novu pobjedu. Svjesni smo da je sve manje mjesta za pogreške. Što se tiče Dinama, ne vjerujem da će zaigrati otvoreno jer je njima u ovoj utakmici i bod dobar."

Dambrauskas je prokomentirao i onaj famozni pritisak koji se često spominje u kontekstu igranja u Hajduku.

"Pritisak igranja u ovakvoj atmosferi nije pritisak, to je odgovornost i prilika da vratimo tim ljudima, a to je moguće uz našu pripremu i mentalno stanje. Ovo što mi imamo je privilegija i siguran sam da bi tisuće nogometaša htjelo osjetiti ono što su jučer osjetili igrači Hajduka na treningu."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider