Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro otvaranje

Dambrauskas i sam ne zna što očekivati: ''Ponekad je i meni misterij kako će mi momčad odigrati''

Hajduk je uvjerljivo slavio protiv Istre 0:2, ali Valdas Dambrauskas očekuje još više.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je otvorio novu sezonu HNL-a na pravi način, rutinskom pobjedom 0:2 na uvijek neugodnom gostovanju u Puli. Prijašnjih godina znao se Hajduk itekako poskliznuti u Puli, ali sinoć su izgledali puno bolje nego u pripremnim utakmicama.

Strijelci su bili Melnjak i Livaja, a izgleda da je Dambrauskas našao dobitnu formulu iako mu nedostaje Nikola Kalinić. Osvrnuo se Dambrauskas na početak sezone.

gol expired Dinamo saznao ime protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka, nisu imali sreće divider

"Sve utakmice koje smo gledali u ovom kolu bile su pomalo slične. Momčadi još ne znaju na čemu su i gdje su te koja im je snaga. Puno se igrača i trenera promijenilo u HNL-u. Tako ponekad je i meni čak misterij kako će moja momčad odigrati. Na početku smo sezone i tek ulazimo u rutinu utakmica, oporavka, analiza, ispravljanja grešaka, potvrde snage i kako želimo ići. U početku utakmice nije bio najbolji start. Tek iza 20. minute smo ušli u ritam i počeli pronalaziti načine za otvaranje'', poentirao je Dambrauskas.

Zatim je nahvalio i najveću nadu Hajduka o kojoj se šuškalo u kontekstu mogućeg transfera.

gol expired Bayern doveo (još) jednog kapitalca: Nije blistao u Italiji, ali vjeruju u njega divider

"Biuk iz dana u dan sve više napreduje. U nekim utakmicama i treninzima je bolji, nekim nije, ali ono zbog čega smo sretni je njegova pozitiva i glad za uspjehom. Sretan sam zbog njegove asistencije. To je super za njega, ali zna na čemu mora još raditi da bude bolji i mi smo tu da mu u tome pomognemo. Važno je i da ga ponekad pritisnemo iznad limita, jer igrač nekad pomisli da je to dovoljno, ali treba mu pokazati da može više."

Žali zbog odgode Jadranskog derbija

"Više bih volio da se igra ta utakmica. Međutim ne možemo puno tu mijenjati. Razumijem naše protivnike kojima je prioritet europsko natjecanje. Mislim da je to važno i za klub i za hrvatski nogomet. Ne možemo puno tu, ali imamo vremena raditi na našim slabostima i unaprijediti još naše prednosti. Planiramo igrati i još poneku prijateljsku utakmicu da održimo ritam igračima. Moramo poraditi na tome da izvedbu protiv Istre dignemo na još veću razinu na kojoj možemo biti''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider