Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Asistirao i Brozović

Dalić probudio Perišića: Sjajan pogodak i dvije asistencije u pobjedi Intera

Inter je u 30. kolu Serie A na Giuseppe Meazzi pobijedio Veronu s 3:0, a među strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivan Perišić postigao je jedan pogodak na asistenciju Marcela Brozovića i dvaput asistirao Mauru Icardiju za pobjedu Intera nad Veronom od 3-0 (2-0) u utakmici 30. kola talijanskog prvenstva, odigranoj u subotu na milanskom San Siru.

Već u prvoj minuti dvoboja Perišić je odličnim dodavanjem izbacio Icardija na brisani prostor ispred gostujućeg vratara, što je argentinski napadač iskoristio za svoj 23. pogodak u Serie A u ovoj sezoni. U 13. minuti sličnu akciju izveo je hrvatski duet u crno-plavom dresu. Marcelo Brozović je bio asistent, a Ivan Perišić hladnokrvni realizator. U 49. minuti Icardi je postigao i 24. ovosezonski prvenstveni pogodak, nakon što je Perišić oduzeo loptu, probio se po lijevoj strani i prizemnim dodavanjem pronašao Argentinca na drugoj vratnici.

Oba hrvatska reprezentativca bila su u početnoj postavi Intera i odigrali su cijelu utakmicu te bili među najboljim igračima na terenu. Na drugoj strani 23-godišnji napadač Bruno Petković počeo je utakmicu za Veronu, a igrao je do 79. minute.

Fiorentina je pogocima Simeonea (3) i Chiese (62) pred svojim navijačima svladala Crotone. U domaćoj momčadi zbog ozljede nije bilo hrvatskog reprezentativca Milana Badelja, a za Crotone nije igrao, također ozlijeđeni, Ante Budimir.

Udinese je do 68. minute držao 0-0 na gostovanju kod Atalante u Bergamu, a mladi hrvatski reprezentativac Andrija Balić drugi je put ove sezone odigrao cijelu utakmicu. Stipe Perica je također bio u početnoj postavi, a iz igre je izašao u 81. minuti bez nekog posebnog učinka. Ishod na kraju nije bio povoljan za momčad iz Udina koja je ostala bez pogotka, a primila je dva; u 68. minuti strijelac za domaće bio je Petagna, a u 74. minuti Masiello.

Najuvjerljiviju pobjedu u ovom kolu ostvario je Lazio koji je sa 6-2 svladao Benevento, iako su gosti do 60. minute vodili 2-1. No, s tri pogotka u osam minuta Lazio je preokrenuo rezultat. Dva pogotka za pobjednike postigao je Immobile (19, 68), a po jedan Caicedo (60), de Vrij (66), Lucas Leiva (83) i Alberto (90+1-11m), dok su za Benevento golove postigli Cataldi (23) i Guilherme (51).

Uvjerljiv je bio i Torino na gostovanju kod Cagliarija. U trijumfu 4-0 strijelci za Torineze bili su Falque (61), Ljajić (65), Ansaldi (79) i Obi (89).

Vodeći Juventus ima 75 bodova, dva više od drugoplasiranog Napolija, s kojim vodi brobu za naslov prvaka. Treća Roma ima 15 bodova zaostatka za Juventusom, a četvrti Inter zaostaje 17 bodova. Crotone sa 24 i Verona sa 22 boda još se nadaju ostanku u Serie A, a za povratak u Serie B već se može pripremati Benevento koji ima samo 10 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider