Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO SE NIJE OČEKIVALO

Daley Blind dogovorio sjajan transfer: Postao jedan od onih koji su igrali za tri različita prvaka Europe

Daley Blind minimalno će do kraja ove sezone biti članom bavarskog giganta Bayerna.

Daley Blind (Foto: Afp)

Nedugo nakon što je otpušten iz momčadi Ajaxa, u kojemu je postao jedna od najvećih ikona novijeg doba, Daley Blind pronašao je novi klub.

On će do kraja ove sezone biti članom jednog od najvećih klubova u Europi Bayerna. S Bavarcima je vrlo lako dogovorio posao te im je već pristupio.

Pokriva više pozicija te i dalje igra vrlo dobro

Zasad je dogovorena suradnja do kraja ove sezone, no ona bi trebala biti produžena ako igrač i klub budu zadovoljni.

Blind bi priliku za igru svakako trebao dobiti, prije svega na račun svoje raznovrsnosti i svestranosti, odnosno toga da može pokrivati više pozicija. Većinom se posljednjih sezona viđao na poziciji lijevog bočnog braniča, ali on jednako dobro može odigrati stopera ili defenzivnog veznog, pa čak prema potrebi i neku ofenzivniju rolu.

U ožujku će napuniti 33 godine, a ove je sezone bio standardni član prve momčadi Ajaxa te isto tako i reprezentacije Nizozemske, s kojom je zaigrao na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje je bio i strijelac u utakmici osmine finala protiv SAD-a.

Vrijedi spomenuti i kako od 2020. godine, zbog miokarditisa, igra s defibrilatorom u prsnom košu, otprilike onakvim kakav je ugrađen i Christianu Eriksenu.

Bayern će Blindu biti četvrti klub u karijeri, ako se računa posudba u Groningenu, te treći osvajač Lige prvaka za kojeg je igrao. Između dva duža staža u Ajaxu proveo je četiri sezone u redovima Manchester Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider