Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"želim europa ligu"

Cvitanović razočaran nakon utakmice: "Bez energije i bez emocija"

Dinamo nije planirao na uzvrat play-offa Europa lige u Albaniju putovati s rezultatom 1:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama Mario Cvitanović održao je press konferenciju nakon prve utakmice play-offa Europa Lige protiv albanskog Skenderbeua, u kojoj su Modri na jedvite jade izvukli 1:1 u Maksimiru.

"Prvo poluvrijeme nije bilo kakvo smo očekivali, kakvo smo željeli i publika nas je s pravom izviždala. To nije bila energija, to nisu bile emocije. U nastavku je bilo puno bolje, publika je to osjetila i gurala nas do kraja.

Žao mi je što nismo uspjeli pobijediti i pokazalo se da je svaki protivnik opasan onoliko koliko mu dopustite, a mi smo im to dopustili u prvom dijelu. Idemo u Albaniju pobijediti, idemo proći dalje. Ja želim ovu Europa Ligu, siguran sam da to žele i igrači i napravit ćemo sve da to ostvarimo" započeo je trener Dinama Cvitanović.

* Zašto je nedostajala agresivnost?

"Ne poznam trenera koji neće reći ekipi da ne krenu agresivno, pozitivno. To nije bio dio taktike, nije logično da budemo pasivni i napravimo samo pet prekršaja u prvom dijelu. Plan je bio drugačiji" izjavio je, te nadodao:

"Svaki pojedinac je dio ekipe i tako se mora ponašati. Svaki igrač je dao maksimum u drugom poluvremenu".

* Što je u poluvremenu poručio igračima?

"Bili smo dosta pasivni, neagresivni, jako malo oduzimali drugih lopti, daleko stajali od igrača, bili nekonkretni u fazi napada... Nismo to odradili kako spada. U drugom dijelu pokazali smo puno više energije, kvalitetnije i stvorili dosta dobrih situacija. Vjerujem u uzvratnu utakmicu i vjerujem da ćemo proći. Napravit ćemo sve da prođemo".

* Jeste li očekivali povučeniji Skenderbeu?

"Nisu me iznenadili, osim s napadačem Soweom, jer im se nedavno priključio. Imaju dva nezgodna krila koji su jaki u situaciji 1 na 1, to smo im previše dopuštali i tako smo primili gol" zaključio je trener Dinama.

Uzvratni susret igra se za sedam dana u Elbasanu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider