Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a jooooj...

Sramota elitnog suca UEFA-e: Sudio penal zbog ruke vratara, smijali mu se i igrači

Nevjerojatnu odluku donio je poznati nogometni sudac Cüneyt Çakır.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U turskoj Super Lig ovaj se vikend igralo regularno 16. kolo prvenstva. Karabukspor našeg Igora Tudora izgubio je na gostovanju kod bivšeg kluba Roberta Prosinečkog Kayserispora s 2:0 i trenutno se na ljestvici nalazi nekoliko mjesta iznad zone ispadanja.

No priča dana definitivno je odluka jednog od najpoznatijih europskih sudaca i miljenika UEFA-e Cüneyta Çakıra. On je dijelio pravdu na utakmici Rizespora i Osmanlispora, a u 67. minuti dosudio je kazneni udarac za domaćina zbog igranja rukom u 16-ercu.

Bila je to odluka koja je dobro nasmijala i domaće nogometaše, jer Çakır je dosudio najstrožu kaznu iako je rukom igrao samo gostujući vratar. Litvanski golman Karčemarskas u letu je zaustavio loptu koja je išla prema golu, ali turski sudac je očito vidio da je rukom igrao netko drugi.

S obzirom da se radilo o prilično čistoj situaciji poznati je arbitar tijekom nedjelje ubrzo postao predmetom sprdnje ne samo u Turskoj nego i diljem Europe.

Srećom za njega i dakako za Osmanlispor Austrijanac Jakob Jantscher promašio je taj penal, a pobjedu gostima donio je sudačkoj nadoknadi Musa Çağıran.

Cakir je godinama jedan od najboljih sudaca svijeta. Prošle godine je sudio finale Lige prvaka između Barcelone i Juventusa (3-1), prije dvije godine je sudio polufinale SP-a između Argentine i Nizozemske, a 2012. je sudio finale klupskog prvenstva svijeta između Corinthiansa i Chelsea (1-0).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider