Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RASPUCANI NA SVE STRANE

Čudesno poslijepodne u Njemačkoj, na tri utakmice postignuta 23 pogotka

U subotnjem poslijepodnevnom programu odigrane su tri nevjerojatne utakmice druge njemačke Bundeslige.

Heidenheim vs. Regensburg (Foto: Afp)

Tu i tamo možemo naići na situaciju gdje na jednoj nogometnoj utakmici publika ima priliku vidjeti šest pogodaka. Tu i tamo dogodi se osam, a devet već podosta rjeđe, čak bismo rekli jednom u sezoni neke lige, ako navijači imaju sreće.

Da se sva tri slučaja dogode u istom terminu utakmica jedne lige i to u slučaju gdje se igra samo tih tri? Rekli biste nemoguće i nasmijali se, ali to se dogodilo u jednoj od inače najluđih liga u Europi.

"Cvajta" ponovno donosi spektakl

U pitanju je njemačka 2. Bundesliga u kojoj je ovog ranog poslijepodneva postignuto 23 pogotka u tri utakmice.

Najviše ih je postignuto u Heidenheimu, gdje je domaćin slavio protiv Regensburga rezultatom 5:4. Gosti su poveli u 14. minuti, da bi domaći do 39. okrenuli rezultat i poveli 3:1. Ipak, u završinici prvog dijela Regensburg je smanjio na 3:2. U 55. minuti bilo je 3:3, da bi Heidenheim još jednom do vodstva došao u 76. i to je bio rezultat s kojim se ušlo u sudačku nadoknadu.

Onda je Regensburg došao do izjednačenja u 92. minuti, no ne i do boda, budući da su domaći poentirali za pobjedu u 94. minuti.

Podjela bodova bivših prvoligaša

Susret s osam pogodaka, ali i podjelom bodova odradili su Karlsruher i St. Pauli. Tamo su domaći poveli 2:0, pa je uslijedio pogodak za 2:1, no onda i za 3:1. Ipak, do odmora je St. Pauli smanjio na 3:3. Novo vodstvo Karlsruhera došlo je u 55. minuti, da bi pogodak za konačnih 4:4 došao samo šest minuta kasnije. Vjerovali ili ne, u prve dvije trećine utakmice postignuto je osam pogodaka, a tako je ostalo i do samog kraja.

Najmanje efikasna utakmica odigrana je u Hamburgu, gdje je HSV slavio protiv Sandhausena rezultatom 4:2. Poveli su u 27. minuti i to je bio rezultat s kojim se otišli na odmor. Ludnicu drugog dijela započeli su gosti izjednačenjem u 50. minuti. Šest minuta kasnije HSV ponovno vodi, no u 68. minuti je postignut pogodak za 2:2. Domaći su pogocima u 74. i 80. minuti ipak potvrdili nova tri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider