Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leo Efekt

Čudesni Messi je u samo sedam minuta "zaradio" gotovo cijelu plaću za svoju prvu sezonu u PSG-u

PSG je praktički osigurao lovu za njegovu prvu godinu u Parizu, a Messi nije još ni zaigrao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski genijalac Lionel Messi nedavno je potpisao za PSG bez odštete, njegov ugovor poslije poreza težak je oko 25.000.000 eura godišnje.

To nije predstavljalo značajan ulog za gazdu pariškog bogataša Nassera Al Khelaifija, ali da je Messi tražio i više, vjerojatno bi dobio jer je praktički cijeli ulog za prvu godinu vratio samo na prodaji dresova!

Prema španjolskom Asu, PSG je prodao više od 150.000 dresova poslije samo sedam minuta otkad je njegova majica s brojem „30“ na leđima puštena u prodaju, a kad su izračunali koliko je to zadovoljstvo donijelo klubu, dogurali su do brojke veće od 20.000.000 eura.

gol expired Kapetan francuskog prvaka ima odgovor za PSG: "Šaljem Ronaldu poruke svaki dan i nudim novo rivalstvo s Messijem, odgovara mi samo ha, ha, ha..." divider

Što vam je Messijev efekt…

Najjeftiniji muški Messijev dres košta 158 eura, a ako su ih prodali 150 tisuća, zaradili su 23.700.000 eura u sedam minuta. Jasno, neki od prodanih dresova bili su ženski ili dječji, a oni koštaju manje pa je zato računica zaokružena na oko 20 milijuna eura.

PSG ima dogovor s proizvođačem Nikeom prema kojem dobiju 80.000.000 eura svake godine, umjesto 15 posto od prodaje na koncu sezone, što ima većina klubova koje sponzorira ta američka tvrtka.

gol expired Messi ispunio PSG-ovoj mladoj nadi san na prvom treningu, a njegova reakcija na susret s idolom je hit divider

No, čini se kako će poslije ovoga promijeniti poslovanje jer planiraju restrukturirati taj dogovor i nadaju se zaraditi puno više od prodaje dresova.

Što god bilo s tim poslom u budućnosti neće promijeniti činjenicu da je Messi već sad isplatio svoju plaću za prvu sezonu ugovora, a nije ni zakoračio na travnjak.

Što će biti kad odigra prvu minutu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider