Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trpa kao lud

Čudesni Ajaxov golgeter ispisao povijest Lige prvaka, Šahtar i Inter podijelili bodove

Ajax je pobijedio Bešiktaš bez Vide 2:0, a Šahtar i Inter odigrali su bez golova u poslijepodnevnim utakmicama 2. kola Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I nakon druge utakmice u skupini D Lige prvaka milanski Inter je bez pobjede. Nakon poraza od Reala u 2. kolu je odigrao 0-0 kod Šahtara.

Bliže pobjedi u tom susretu je bio Inter, ali domaćina ipak nije uspio slomiti. U prvom poluvremenu je bilo više prilika na obje strane, s tim da je Barella pogodio okvir vrata, Edin Džeko je promašio nemoguće, a prijetio je i Lautaro Martinez.

gol expired PSG slavio u derbiju grupne faze Lige prvaka: Messi prvim golom za novi klub bacio City na koljena! divider

Drugo poluvrijeme je otvoreno šansom domaćina (Dodo) i kako se približavao kraj utakmice tako je ritam igre padao. Ipak, u samoj završnici novi udar Intera koji nije urodio plodom.

Odlično je pucao Correa, a pogodak je mogao postići i De Vrij, ali je u oba slučaja odlično reagirao domaći vratar Pjatov.

gol expired Borussijin talent "izbrisao" Matea Kovačića iz povijesti Lige prvaka divider

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji je bio u udarnoj momčadi, solidno je odigrao u Kijevu, ali je zamijenjen u 55. minuti. Ivan Perišić, drugi Hrvat u Interu, u igru je ušao u 81. minuti.

I za Šahtar i za Inter ovo je prvo ovosezonski bod u Ligi prvaka, a zanimljivo je navesti da su prošle sezone obje međusobne utakmice, u grupnoj fazi ovog natjecanja, Šahtara i Intera završavale 0-0.

Ajax na šest bodova, Haller za povijest

U skupini C nogometaši Ajaxa imaju dvije pobjede nakon drugog kola. Nakon uvjerljivih 5-1 u Lisabonu protiv Sportinga nizozemska momčad je na svom stadionu svladala Bešiktaš 2-0.

gol expired Inter "oderao kožu" s rezervnog dresa na zahtjev UEFA-e: Morali su ukloniti par detalja za utakmicu sa Šahtarom divider

Bila je to ukupno gledano sedma pobjeda u nizu Ajaxa (prvenstvo i Liga prvaka), a riješena je nakon prvih 45 minuta poslije čega je Ajax smanjio gas. Prvo je u 17. minuti poentirao Berghuis, dok je u 43. na 2-0 povećao Haller.

Time je Sebastien Haller, reprezentativac Obale Bjelokosti, ispisao povijesni doseg u Ligi prvaka jer je u uvodne svoje dvije utakmice postigao pet pogodaka (na premijeri je četiri zabio Sportingu), što nikome do sada nije uspjelo.

Hrvatskog reprezentativca Domagoje Vide zbog ozljede nije bilo u turskom sastavu.

Liga prvaka, rezultati 2. kola:

Skupina C

Ajax - Bešiktaš 2-0 (Berghuis 17, Haller 43)

Borussia (D) - Sporting (kasnije)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Skupina D

Šahtar - Inter 0-0

Real Madrid - Šerif (kasnije)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider