Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte ih sve

Čudesna utakmica Lovre Majera: Službeno tri, ali zapravo čak četiri asistencije u samo 48 minuta

Lovro Majer je briljirao u pobjedi Rennesa kod St. Etiennea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer odigrao je vjerojatno utakmicu karijere, ne samo u dresu Rennesa. U svega 48 minuta utakmice između St. Ettienea i Rennesa gosti su zabili četiri pogotka, a sva četiri je namjestio bivši nogometaš Dinama.

Na kraju je završilo 5:0 za goste, a Majer je igrao do 81. minute kada ga je zamijenio Chimuanya Ugochukwu, strijelac petog pogotka. Rennes je preskočio, barem privremeno, Marseille na drugom mjestu francuskog prvenstva.

Ova pobjeda Rennesa ima dva heroja. Jedan je sjajni Martin Terrier koji je postigao hat-trick. Prvi gol zabio je u 22. minuti, drugi u 28, a treći u 48. minuti. Svaki put ga je na pladnju poslužio Lovro Majer.

Gosti su poveli u 22. minuti, Majer je sjajno uposlio Terriera koji je sam jurnuo prema golu u lakoćom svladao Etiennea Greena. Sedam minuta kasnije Majer je ubacio s desne strane, a Terrier fantastično petom pogodio za 2-0.

Prvi koji je asistirao za sve pogotke hat-tricka otkad Opta mjeri Ligue 1

Onaj treći gol je upisan domaćem braniču Yvannu Maconu kojeg je pogodila lopta na putu prema golu. I za taj gol zasluge ima Majer koji je sjajno asistirao Assignonu čiji je šut u gol skrenuo nesretni Macon.

Golijada se nastavila u 48. minuti kada je Terrier pogodio rašlje s više od 20 metara na Majerovo dodavanje.

Poznati statističari iz Opte odmah su se javili jer postao je Lovro prvi nogometaš koji je tri put poslužio strijelca u jednoj utakmici otkad oni vode statistiku u Lige 1 (2006/2007).

Što se detaljne statistike tiče, Majer je od 49 dodavanja imao 71 % točnih. Imao je pet ključnih dodavanja, dva od dva uspješna driblinga, dva udarca te dva osvojena duela.

Asistenciju za prvi gol pogledajte ovdje

Asistenciju za drugi gol pogledajte ovdje

Asistenciju uoči trećeg gola pogledajte ovdje

Asistenciju za četvrti gol pogledajte ovdje

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider