Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep se divio s tribina

Neviđeni šou i spektakularan gol legende Barcelone: Potez za vječnost!

Legendarni Brazil Rivaldo odigrao je spektakularnu utakmicu prije 18 godina...

Rivaldo i Patrick Kluivert (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prije točno 20 godina Roberto Carlos postigao je čudesan gol u dresu Real Madrida koji se i danas pamti, a dvije godine kasnije možda još spektakularniji gol zabio je njegov sunarodnjak Rivaldo u dresu rivalske Barcelone.

VIDEO Barcelona - Valladolid 4:0

Na jučerašnji dan prije 18 godina Barcelona je u 25. kolu Primere u sezoni 1999/2000. dočekala Valladolid na Camp Nouu. Rivaldo je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri.

Barca je slavila s 4:0, a Rivaldo je u drugom poluvremenu postigao dva gola, jedan od njih, prvi, škaricama. Primio je loptu okrenut leđima, podigao je koljenom u zrak i udarcem preko glave poslao je u mrežu gostiju. Brazilac je tijekom utakmice radio pravi „šou“.
Pred kraj utakmice je, primjerice, povukao „rabonu“, ali nije pao pogodak. Preostala dva gola na utakmici postigli su slavni Nizozemac Ronald de Boer i Gabriel Heinze, koji je zabio autogol. Kasniji argentinski reprezentativac karijeru u Europi započeo je upravo u Valladolidu.

Pep Guardiola gledao je utakmicu s tribina, a tada mlađahni Xavi ušao je drugom poluvremenu. Početna postava Barcelona ovako je glasila: Arnau, Michael Reiziger, Abelardo, Winston Bogarde, Puyol, Ronald de Boer, Luis Figo, Luis Enrique, Patrick Kluivert, Jari Litmanen i Rivaldo. Ušli su Gabri, Xavi i Dani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider