Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ono kad vjeruju mladima

Čudesan doseg Barcinog vunderkinda: U manje od dvije godine debitirao za sve uzraste reprezentacije

U samo 628 dana debitirao je za U-17, U-19, U-21, A reprezentaciju i sad će za olimpijsku reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski reprezentativac Pedri González, koji je za svoj debitantski nastup na Euru uvršten u najbolju momčad turnira, ispisao je povijest nogometa na Pirinejima. Postao je prvi nogometaš u povijesti koji je u manje od dvije godine debitirao za sve uzraste španjolske nacionalne momčadi.

Inače taj proces traje barem šest godina, ali veznjak Barcelone je u 628 dana, odnosno 21 mjesec debitirao za vrste U-17, U-19, U-21, A reprezentaciju i olimpijsku reprezentaciju.

Pojavio se 2019. i eksplodirao

Kategoriju do 15 godina je potpuno preskočio, debitirao je za U-17 vrstu u listopadu 2019. godine na SP-u u tom uzrastu i od tog dana život mu se potpuno promijenio. Što promijenio, mali više nije isti čovjek…

Kako će i biti kad ga je njegov tadašnji klupski trener već s 16 prebacio u prvu momčad Las Palmasa, a Barcelona osigurala njegov potpis i ostavila ga još godinu dana na Kanarima.

Već u veljači 2020. godine debitirao je za španjolsku reprezentaciju U-19, a u rujnu iste godine nastupio je prvi put za U-21 selekciju. U ožujku tekuće godine debitirao je za seniore, a Enrique je bio toliko oduševljen onime što vidi da ga je uvrstio u svih šest utakmica Furije Roje na Euru.

Na Igrama uz Danija Olma

Svoj čudesan razvoj završit će debijem na olimpijsku reprezentaciju na Igrama u Tokiju gdje bi trebao zaigrati uz bok bivšem Dinamovcu Daniju Olmu.

Čisto za usporedbu, njegovi vršnjaci rođeni 2002. godine tek prošlog lipnja su završili svoj juniorski staž i postaju profesionalci, a on već ima ravno deset nastupa za seniorsku reprezentaciju! Samo mu je 18 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider