Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UTRŽUJU SVOJE TALENTE

Crvena Zvezda prošlog je mjeseca prodala dva klinca za gotovo 20 milijuna eura

Prošlog mjeseca srpski je prvak prodao dva 18-godišnjaka u vrlo bogatim transferima.

Jovan Mijatović (Foto: Afp)

Iako znamo da zimski prijelazni rok baš i nije najpopularniji među nogometnim klubovima te da većinom služi ambicioznim momčadima za popunjavanje nedostataka, kod nas u susjedstvu ovaj je postao najunosnijim u povijesti.

Naime, Crvena Zvezda zaradila je gotovo 20 milijuna eura, no posebno su u prvom planu dva transfera u kojima su bogati prodali velike talente, dva 18-godišnjaka.

Klincima dali priliku i instantno bogato zaradili

Desnog bočnog Kostu Nedeljkovića su nakon 24 ovosezonska nastupa prodali u Aston Villu za 7.5 milijuna eura, što bi uz bonuse moglo porasti na devet milijuna. 

Još zanimljivije izgleda transfer Jovana Mijatovića. Ovaj napadač, koj je također ove sezone nastupio u 24 susreta te postigao devet pogodaka, prodan je u New York City za osam milijuna eura, koji će narasti na deset.

Iako se mnogi neće složiti s tako ranom prodajom mladih nogometaša, radi se ovdje o novcima kakve je teško odbiti. I ne možemo biti sigurni kako bi neki naši klubovi reagirali na slične ponude, no znamo da bi rijetko tko ostao ravnodušan.

Sve to je dokaz kako se u našoj regiji mladi nogometaši i dalje jako cijene te prate. Posebno ako već kao mladi dobiju priliku u jakom klubu te u Ligi prvaka, kao što je slučaj kod ova mladića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider