Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvoboj u Podgorici

FOTO Srpski mediji divljaju na crnogorsku policiju: Ovo je zastava koju su oduzeli navijačima

Srbija je pobijedila Crnu Goru i upisala maksimalnih šest bodova u borbi za Euro 2024.

Galerija Srpski navijači Srpski navijači Srpski navijači Crna Gora - Srbija

U kvalifikacijama za Euro 2024. nogometaši Srbije pobijedili su Crnu Goru (2:0) u Podgorici. Tek u završnici susreta uspjeli su slomiti žestok otpor domaćina, kada je Dušan Vlahović zabio oba pogotka, ali nakon susreta najviše se priča o navijačima.

Na terenu je sve proteklo mirno, bez većih napetosti, ali zato je na tribinama bilo provokacija s obje strane. Pred sam početak susreta crnogorski su navijači isprovocirali Predraga Rajkovića, koji je eksplodirao na njihove uvrede.

Srpski su navijači pak razvili poruku za Milu Đukanovića, akualnog crnogorskog predsjednika, poručivši mu da ih on neće uspjeti razdvojiti od "braće iz Crne Gore". No to nije jedini transparent, koji su srpski navijači pokušali unijeti na tribinu.

Marko Livaja Veliki gaf poznatog turskog lista: Nisu baš pratili vijesti o Livaji divider

Crnogorska policija oduzela im je zastavu u srpskim bojama na kojoj se nalazi srpski teritorij, kojem je pridruženo Kosovo, s natpisom "Nema predaje". To je razbjesnilo srpske medije, koji su sasuli paljbu na organizatore i policiju.

Ipak nekolicina navijača je uspjela provući spornu zastavu na tribine, kao i zastavu NATO-a koju su zapalili te zloglasno slovo Z, simbol ruske agresije na Ukrajinu.

Podsjetimo, slična se zastava pojavila u svlačionici srpske nogometne reprezentacije pred dvoboj s Brazilom na Svjetskom prvenstvu 2024 u Katru. To je žestoko razljutilo mnoge na Kosovu, koji su od FIFA-e tražili oštru reakciju i kaznu.

Srpski navijači Srpski navijači (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider