Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I DALJE MU VJERUJU

Cristiano Ronaldo srušio fenomenalan rekord, ali ne namjerava stati na tome

S početkom domaće utakmice protiv Lihtenštajna, Cristiano Ronaldo postao je nogometaš s najviše reprezentativnih nastupa u povijesti.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Iako se po mišljenju mnogih odlaskom u Saudijsku Arabiju oprostio od ozbiljnog nogometa, Cristiano Ronaldo našao se na popisu novog portugalskog izbornika, Roberta Martineza.

Već je to mnoge iznenadilo, a što tek reći za Martinezov današnji potez, nakon što je 38-godišnjaka postavio u udarnu postavu svoje prve utakmice na klupi?

Sam na vrhu svijeta

No, Martinez će ovog puta ostati u drugom planu. Naime, Ronaldo je ovim nastupom postao čovjek s najviše reprezentativnih nastupa u povijesti nogometa. Ukupno je 197. put nastupio u reprezentativnom dresu.

Iza sebe je ostavio Kuvajčanina, Badera Al-Mutawu, svog vršnjaka s kojim je do sada bio izjednačen.

Kuvajt igra sutra, a Al-Mutawa je još aktivan nogometaš, no na njihovom spisku za ovo okupljanje se nije našao, tako da će Ronaldov rekord potrajati. Iza njih se nalazi Malezijac Shoh Chin Ann sa 195 nastupa, a ovaj danas 72-godišnjak držao je rekord gotovo 40 godina. 

Ronaldo je tako ovaj rekord pridružio onom za najviše reprezentativnih pogodaka. Tu je prije utakmice protiv Lihtenštajna bio na 118, a on sam namjerava taj rekord dodatno popraviti te učiniti ga nedostižnim daleko u budućnost.

Možda više ne igra ozbiljan klupski nogomet, ali u Portugalu je očito još uvijek dovoljno jako ime da se bez njega ne može.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider