Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slučaj zatvoren

Cristiano Ronaldo može odahnuti: Oslobođen je optužbe za silovanje

Odbačena je kaznena prijava protiv Cristiana Ronalda, kojeg je Kathryn Mayorga optužila za silovanje…

Cristiano Ronaldo protestira (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo (34) oslobođen je optužbe za silovanje Amerikanke Kathryn Mayorga 2009. godine u jednom hotelu u Las Vegasu.

Amerikanka je u listopadu prošle godine optužila napadača Juventusa da ju je 13. lipnja 2009. silovao u apartmanu u Las Vegasu. Ronaldo joj je 2010. isplatio 375.000 dolara za šutnju, no osam godina kasnije odlučila ga je tužiti.

Policija u Las Vegasu ponovno je otvorila slučaj, a Mayorga je podnijela tužbu na 34 stranice. Sada je Okružno državno odvjetništvo u Clarku donijelo odluku da neće podnijeti tužbu protiv Ronalda jer "tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje".

Kathryn Mayorge 2009. godine radila je u jednom noćnom klubu kao hostesa. Ronaldo joj je prišao i ponudio piće te ju pozvao na druženje u njegov hotelski apartman. Kasnije su se ona i njezine prijateljice našle s Ronaldom i njegovom pratnjom te su svi otišli u Ronaldov apartman. Mayorga tvrdi kako je Ronaldu jasno dala dio znanja kako ne želi seksualni odnos, no Ronaldo ju je odvukao u spavaću sobu i analno silovao.

Amerikanka je već 2009. podnijela tužbu, no potom je popustila pod pritiskom Ronaldovih ''fiksera'' i pristala na izvansudsku nagodbu. Na pitanje zašto je uzela novac i šutjela godinama, Mayorga je navela kako je bila "prestravljena zbog njegove slave i popularnosti". Tvrdi i kako se zbog svega odala alkoholu te da je često pomišljala na samoubojstvo.

Mayorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo na Sveučilištu Nevada, otkrila je kako ju je inspirirao pokret #MeToo protiv seksualnog nasilja.

"Ronaldo je uvijek tvrdio da je događaj iz 2009. godine bio prirodan odnos," kazao je njegov odvjetnik Peter S. Christiansen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider