Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za anale

Nema više sumnje: Cristiano Ronaldo jedan od najvećih svih vremena!

Cristiano Ronaldo je postao prvi igrač u povijesti koji je zabio pogodak u tri finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldo je u 20. i 64. minuti zabio za Real u visokoj pobjedi (4:1) protiv Juventusa u finalu Lige prvaka. To su mu bili treći i četvrti pogodak u završnim dvobojima nakon što je 2008. postigao gol u dresu Manchester Uniteda, a prije tri godine bio strijelac za Real u pobjedi nad Atleticom.

Portugalac je time posto jedini igrač u povijesti koji je zabio u tri finala Lige prvaka. Zanimljivo da je protiv Juventusa, odnosno Buffona zabio čak sedam golova u pet utakmica. Juve je do finala primio samo tri gola ove sezone, a onda čak četiri u završnoj utakmici.

Tko je bio najbolji igrač finala Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Juveov krvnik je, pak, stigao do nevjerojatne brojke od 600 golova u svojoj profesionalnoj karijeri u svim natjecanjima za klub i reprezentaciju. K tome, Ronaldo je u zadnjih godinu dana osvojio dvije Lige prvaka, Europsko prvenstvo, Zlatnu loptu i Primeru. I petu godinu zaredom najbolji je strijelac najelitnijeg nogometnog natjecanja.

Također se pridružio Iniesti i Seedorfu s ukupno četiri pobjede u finalima Lige prvaka. Ima još igrača koji su po četiri puta bili prvaci Europe, ali jedino su ta trojica igrala sva finala u kojima su slavila.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider