Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katastrofalni su

Mourinho pred otkazom u Romi: Talijani tvrde da mu je ove nedjelje "biti ili ne biti"

Jose Mourinho i Roma katastrofalno su otvorili Serie A.

Jose Roma (Foto: Afp)

Iako Roma u Europskoj ligi gura dobro i imaju svih šest bodova poslije dva kola, Jose Mourinho nalazi se pred otkazom.

Jasno, razlog za to je katastrofalno otvaranje nove sezone Serie A. Za Talijane je njihova liga oduvijek bila majka svih bitaka, ujedno i ishodišna točka prilikom okretanja palca gore ili dolje trenerima. Tu Roma stoji zbilja loše, sa samo dvije pobjede u dosadašnjih sedam kola.

Dva slavlja, dva neriješena rezultata i čak tri poraza u ovom trenutku su dovoljna tek za 13. mjesto. Za klub koji se nadao borbi za naslov prvaka, a od kojeg se ultimativno zahtijevalo mjesto koje vodi u Ligu prvaka iduće godine, to je poražavajuća činjenica.

Kako to već obično biva, ceh bi mogao platiti trener. Uoči nedjeljnog gostovanja na Sardiniji kod Cagliarija, Corriere dello Sport donosi da je za Mourinha ovo "biti ili ne biti".

Ovaj list piše da bi novi posrtaj (a za Romu u ovoj situaciji to znači sve osim pobjede) značio da će Mourinho dobiti otkaz.

Karizmatični Portugalac često zna istaknuti da je dvije godine u nizu Romu doveo do finala europskih natjecanja i to je nešto što mu zaista nitko ne može osporiti. Roma je 2022. osvojila Konferencijsku ligu, a 2023. je na penale izgubila finale Europske lige od Seville.

No, od prošlosti se ne živi, a eventualni novi kiks, pogotovo bude li riječ o porazu, mogao bi dovesti do dodatnog pada na ljestvici koja ionako izgleda loše za Giallorosse. U tom slučaju, Mourinho bi teško opstao na klupi.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider