Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet se mučili

Katar i Kolumbija "poklonili" Messijevoj Argentini prolaz u četvrtfinale Copa Americe

Nogometaši Kolumbije osvojili su skupinu B s maksimalnih devet bodova, dok je Argentina uz puno problema izborila četvrtfinale osvajanjem drugog mjesta.

Messi u prodoru (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale Copa Americe, ali nakon dosta muke s domaćinom Svjetskog prvenstva 2022. godine, te uz veliku pomoć Kolumbije. 

Argentina je s 2:0 bila bolja od Katara, dok je Kolumbija u šarenom sastavu pobijedila Paragvaj, koji je pobjedom mogao izboriti četvrtfinale, pa čak i dovesti Argentince na rub provalije. 

Katar je na početku utakmice gadno pogriješio u obrani i darovao Argentince, odnosno Martineza, koij nije propustio zabiti iz čiste prilike. Nakon toga se Argentina mučila, Katar povremeno prijetio, da bi u konačnici Aguero postavio konačnih 2:0 i poslao Argentince u četvrtfinale. 

U tome im je pomogla i Kolumbija koja je s 1:0 pobijedila Paragvaj. Pogodak odluke zabio je Cuellar u 31. minuti susreta. 

Kolumbija je pobjednik skupine s maksimalnih devet bodova, dok je Argentina završila kao druga s četiri, a Paragvaj treći s dva boda. Katar je posljednji s bodom.

Argentina će u četvrtfinalu Cope igrati protiv Venezuele, dok će Kolumbija igrati s drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine C - Urugvajem ili Čileom. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider