Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
preporodio se u reprezentaciji

Alexis odbio izaći na poluvremenu, pa svojim golom odveo Čile u četvrtfinale

Čile je pobjedom protiv Ekvadora postao druga reprezentacija koja je osigurala nokaut fazu Copa Americe.

Alexis Sanchez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čile, branitelj naslova južnoameričkog prvaka, plasirao se u četvrtfinale Copa Americe nakon što je noćas na Arena Fonte u Salvadoru u utakmici skupine C s 2:1 pobijedio Ekvador.

Osim Čilea nastup u četvrtfinale osigurala je i Kolumbija koja također ima dvije

U osmoj minuti susreta su poveli Čileanci pogotkom Josea Fuenzalida, ali je Ekvador 18 minuta kasnije izjednačio iz jedanaesterca nakon što je čileanski vratar Gabriel Arias srušio Jhegsona Mendeza. Precizan s bijele točke je bio Enner Valencia.

Pobjednički gol vrijedan četvrtfinala zabio je u 51. minuti Alexis Sanchez, koji je na poluvremenu "odbio" izaći iz igre zbog bolova u skočnom zglobu.

"Na poluvremenu je imao bolove, ali je liječnilku rekao da želi igrati. Bilo je važno za nas što je tako postupio. Na svu sreću ne radi se o zglobu kojeg je ozlijedio u Manchester Unitedu. Nadam se da će biti spreman za iduću utakmicu", rekao je izbornik Čilea Reinaldo Rueda nakon važne pobjede.

Sanchez je imao katastrofalnu sezonu u Manchester Unitedu, gdje je u 27 nastupa postigao dva pogotka, a sada je na Copa Americi u dvije utakmice postigao isto toliko golova. 

U trećoj utakmici na Copi Americi Čile čeka Urugvaj, dok će se Japan, gostujuća reprezentacija na ovom prvenstvu, za nastavak natjecanja boriti s Ekvadorom koji nakon dva poraza nema ni jednog boda.

U skupini A nakon dvije utakmice po četiri boda imaju domaćin Brazil te Peru, dok je Kolumbija vodeća u skupini B.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider