Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žestok ispad

Lijepa priča već se bliži kraju? Conte poludio i izazvao kaos, već se znaju mogući nasljednici

Temperamentni Conte vrlo je žestoko komentirao rad kineskih vlasnika Intera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je Antonio Conte sjeo na klupu Intera, činilo se da je to sjajan spoj. Dokazani talijanski strateg brzo je podigao Inter, koji je dugo držao korak za Juventusom, a na kraju je završio drugi s bodom manje od novog starog prvaka Juventusa.

Međutim, čini se da je ispod površine puno toga bilo trulo. Conte je na press-konferenciji nakon utakmice posljednjeg kola, 2:0 pobjede protiv Atalante u izravnom okršaju za drugo mjesto, poludio na kineske vlasnike kluba.

gol expired Je li ovo namještaljka godine? Pogledajte kako je izgledala utakmica koja je izazvala veliki skandal divider

"Dečki i osoblje zaslužuju priznanje za brojke kakve Inter dugo nije imao. Još je tu velika razlika u odnosnu na Juventus. Moramo biti pametni. Rekao bih da smo obavili svoje u Seriji A, napredovali u Kupu i sada želimo oduševiti u Europskoj ligi", počeo je, pa prešao na nešto žešće tonove.

"Mjesecima smo jeli govna"

"Bila je ovo teška godina za mene, tješi me ova grupa profesionalaca koja je dala sve od sebe. Juve slavi deveti uzastopni Scudetto, još jednom su dokazali da su očigledno jači jer rade na napretku, na terenu i izvan njega, dok drugi tek pokušavaju smanjiti razliku", čestitao je svom bivšem klubu.

gol expired Isplivao ugovor koji je Real Madrid ponudio jednom od najboljih napadača današnjice divider

"Moja momčad dobro je odradila posao, unatoč tome što smo, uključujući mene, bili kritizirani svakom prilikom", rekao je pa optužio kineske vlasnike kluba za manjak podrške.

"Dobili smo jako malo zaštite od kluba. Veliki klubovi morali bi više štititi svoje igrače. Razgovarat ću s predsjednikom o tome, sad je u Kini. Morali smo jesti govna mjesecima i nismo dobili baš nikakvu zaštitu", rekao je bez dlake na jeziku.

Već se naziru nasljednici, a Conte bi mogao nazad u svoj omiljeni klub

O njegovu ispadu bruji nogometna Italija, brojni mediji pišu da nakon ovoga teško ima povratka na staro. Inter je u ratnom stanju, a otkaza neće biti samo zbog Conteove ogromne plaće i posljedično otpremnine. Nagađa se da će klub i trener dogovoriti raskid ugovora nakon samo jedne sezone.

gol expired Luda asistencija španjolskog čarobnjaka za Darija Šarića: Sunsi pokvarili planove Dallasu divider

Već se naveliko priča i o mogućim nasljednicima. Dva imena posebno se ističu – Max Allegri i Mauricio Pochettino, slobodni trener nakon odlaska iz Juventusa, odnosno Tottenhama.

Ovaj dvojac kotira vrlo visoko i najtraženiji su slobodni treneri današnjice. Što se tiče Contea, Gazzeta dello Sport piše da nije nemoguće da se vrati u Juventus, klub u kojem je ostavio dubok trag kao igrač i trener.

Iz njegovih izjava jasno je koliko još uvijek cijeni Staru damu, koja pritom na klupi ima Maurizija Sarrija, koji baš i nije oduševio u Torinu. Vidjet ćemo hoće li uskoro Conte ponovno sjesti na klupu svog omiljenog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider