Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova prilika za dokazivanje

Autor nogometnog čuda vratio se u Premierligu i preuzeo najstariji londonski klub

Claudio Ranieri osvojio je naslov prvaka Engleske u svojoj prvoj sezoni na klupi Leicestera.

Claudio Ranieri s trofejem Premierlige (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Legendarni talijanski trener Claudio Ranieri imenovan je novim trenerom engleskog Premierligaša Fulhama, nakon što je otkaz na klupi dobio srbijanski trener Slaviša Jokanović. Pred Ranierijem je težak zadatak – spasiti Fulham od ispadanja u niži rang natjecanja, a klub nakon 12 kola ima svega pet bodova.

"Čast mi je prihvatiti ponudu gospodina Khana da vodim Fulham, fantastičan klub koji ima tradiciju i povijest. Ova momčad ima sjajne igrače i ne bi trebala razmišljati samo o preživljavanju u Premierligi. Svjestan sam da je momčad sposobna za mnogo bolje utakmice nego što je do sada pokazivala", rekao je Ranieri na predstavljanju.

Talijanski stručnjak doživio je vrhunac svoje karijere prije dvije i pol godine, nakon što je s Leicesterom u prvoj sezoni osvojio naslov engleskog prvaka, iako su im uoči sezone predviđali borbu za ostanak u ligi.

Već u idućoj sezoni, nakon serije loših rezultata, Ranieri je dobio otkaz na klupi Leicestera, što su mnogi proglasili kukavičkim potezom Lisica. U ljeto 2017. godine Nantes je imenovao Ranierija novim trenerom. Uoči posljednje utakmice sezone, u kojoj je Nantes završio na devetom mjestu s tri boda manje od mjesta koje je vodilo u Europu, objavljeno je da će Ranieri napustiti klupu Kanarinaca.

Fulham je trenutačno posljednji u ligi te ga svega tri boda dijele od izlaska iz opasne zone.

Zanimljivo, Ranieri će pred domaćim navijačima debitirati protiv Southamptona 24. studenog, a već u idućem domaćeg ogledu u goste dolazi Leicester (5. prosinac).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider