Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka s vremenom

Treba im božićno čudo, talijanski prvoligaš ima samo četiri dana da ostane u ligi

Talijanski nogometni prvoligaš Salernitana je u opasnosti od ispadanja iz lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su nakon 23 godine napokon izborili povratak u Serie A, nogometaši Salernitane mogli bi iz elitnog razreda talijanskog nogometa izletjeti i prije kraja sezone.

Budući da je klub u vlasništvu predsjednika Lazija Claudia Lotita, a prema pravilima lige ntko ne može biti vlasnik više klubova u istom rangu natjecanja, Lotito je prisiljen klub prodati do 29. prosinca, piše talijanski Tuttomercato.

Budući da je do isteka roka ostalo manje od tjedan dana, među navijačima Salernitane vlada velika napetost i zabrinutost. Tako su po cijelom gradu postavili, poprilično oštre, transparente, optužujući pritom Savez, nogometaše, menadžere za sve nevolje koje se događaju klubu.

Nisu zaboravili ni na Lotita koji je, posve nerazumljivo, ljetos odbio sve ponude za prodaju Salernitane.

No čini se da ima nade, na adresu nogometnog kluba iz Salerna stigla je ponuda švicarske građevinske tvrtke koja je već sve pripremila za preuzimanje kluba.

Tako su poznata imena sportskog direktora i trenera, ali i nogometaša koji bi trebali pojačati slabašnu momčad Salernitane koja trenutno tavori na posljednjeg mjestu Serie A.

Ostanu li u ligi, bilo bi to pravo božićno čudo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider