Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SALAH OSTAO PRAZNIH RUKU

Cityjevi igrači pobrali sezonske nagrade Premier lige, fanovi u nevjerici

Kevin De Bruyne najbolji je igrač sezone, a Phil Foden drugi put za redom najbolji mladi igrač.

Kevin De Bruyne i Phil Foden (Foto: Afp)

Tradionalna sezonska dodjela nagrada Sky Sportsa ove je godine donijela puno više bure nego nekih ranijih. Barem po pitanju dva do sada otkrivena dobitnika, one u kategoriji za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača sezona.

Foden i ove sezone najbolji

Najbolji mladi igrač po drugu sezonu za redom postao je Phil Foden iz Manchester Cityja. On je ove sezone u ligi odigrao 27 utakmica, u kojima je postigao devet pogodaka te dodao pet asistencija. Nije ga dobra forma pratila kroz cijelu sezonu, no dovoljno da dobije potreban broj glasova za obraniti prošlosezonsku nagradu.

U ovoj kategoriji je ipak zanimljivo to što Foden nije bio među devet noniminiranih za najboljeg igrača sezone, ali je u ovom kategoriji nadmašio dvojicu koji tamo jesu. Trenta Alexandera Arlonda i Bukaya Saku.

Fanovi iznenađeni izborom najboljeg igrača

Iako je pomalo nezahvalno nagrade dijeliti prije posljednjeg kola, posebno kad je ovako napeta situacija, očekivalo se da će nagrada za najboljeg igrača pripasti Mohamedu Salahu. Egipčanin je najbolji strijelac i najbolji asistent lige (22 gola, 14 asistencija) pa bi to nekako bilo i realno.

Jürgen Klopp i Pep Guardiola Nikad otvorenije posljednje kolo Premier lige: Borba na sva četiri fronta i dalje je otvorena divider

No, glasovi su odlučili drugačije, tako da je najbolji igrač postao Cityjev playmaker Kevin De Bruyne. Naravno, on također ima sjajnu sezonu u kojoj je 15 puta bio strijelac, a sedam puta asistent, no prigovori na Instagram objavi otkrivaju veliki broj nezadovoljnih.

De Bruyne je tako osvojio nagradu po drugi put, nakon što je najbolji bio u sezoni 2019./20., a prošle sezone to je bio njegov timski kolega, stoper Ruben Dias. Salah je istu nagradu uzeo u sezoni 2017./18.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider