Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još nisu u tom rangu

City za dlaku ruši svoj rekord, ali to je još daleko od najvećih cifri koje su klubovi plaćali

Manchester City želi u svoje redove dovesti Rodrija iz Atletico Madrida.

Rodri (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je ove sezone Manchester City odlučio malo prikočiti s transferima, čini se kako bi ovo ljetno moglo opet biti opet prometno za svlačionicu Pepa Guardiole. Možda nekima zvuči čudno, ali Građani su ove sezone dobili samo jednu prinovu, Riyada Mahreza.

Bio je to dotad najveći transfer Cityja, službeno vode Englezi. Leicesteru su iskrcali 60 milijuna funti, što je tek nešto ispod 70 milijuna eura (napomena kako je u eurima De Bruyne bio najveći transfer, ali tada je funta bila puno jača pa je 2015. godine 55 milijuna funti bilo čak 75 mil. eura).

Mediji na Otoku pišu kako ovog ljeta Guardiola napokon želi riješiti najbolniju mu poziciju zadnjeg veznog igrača, mozak koji bi kontrolirao prostor između obrane i navale. Fernandinho treba nasljednika i to puno kvalitetnijeg nego što je on bio.

City još ne plaća i ne dovodi najveće zvijezde

Frenkie de Jong bio je njegova velika želja, ali Barcelona je još uvijek moćniji klub od Cityja, koliko god slušali površne, birtijaške priče o ''svemoćnim šeicima koji dižu cijenu nafte kad god Pep želi dovesti nekog igrača.''

Nova meta Cityja je Rodri, mladi 22-godišnji nogometaš Atletico Madrida, jako cijenjen zbog svoje inteligentne igre, ali i ponašanja van terena. Guardiola tako i dalje nastavlja politiku dovođenja nešto mlađih igrača koji će klubu ostati još dugi niz godina (Sane, Bernardo Silva, Jesus, Stones, Laporte, Ederson, Mendy…).

Za Rodrija City misli srušiti rekord koji je dao za Mahreza, ali tek za oko 600 tisuća funti. A tih 60 milijuna funti daleko je još od najvećih transfera klubova. To je čak 10 milijuna manje od 10. najvećeg transfera u povijesti nogometa, koliko je koštao Neymarov dolazak u Barcelonu.

PSG, Barcelona, Real Madrid, Manchester United i Juventus i dalje uvjerljivo drže Top 10 najvećih svjetskih transfera u povijesti nogometa. Je li možda dovođenje neke megazvijezde recept za City da uzme Ligu prvaka?

Najveći svjetski transferi izraženi u funtama

1 Neymar Barcelona – PSG 2017  £198m

2 Kylian Mbappe Monaco – PSG 2017  £120m

3 Philippe Coutinho Liverpool – Barcelona 2018  £106m

4 Ousmane Dembele Borussia Dortmund – Barcelona 2017  £97m

5 Paul Pogba Juventus – Manchester United 2016  £89m

6 Cristiano Ronaldo Real Madrid – Juventus 2018  £88.5m

7 Gareth BaleTottenham Hotspur – Real Madrid 2013  £86m

8 Cristiano RonaldoManchester United-Real Madrid 2009  £80m

9 Gonzalo Higuain Napoli – Juventus 2016  £75.3m

10 Neymar Santos – Barcelona 2013  £71.5m

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider