Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljiva predstava

City nastavio sjajan niz za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka: Gvardio i Kovačić odigrali cijelu utakmicu

Manchester City se pridružio Bayernu, PSG-u i Real Madridu u četvrtfinalu Lige prvaka.

Manchester City - Kopenhagen (Foto: Afp)

Manchester City je svladao Kopenhagen s 3:1 na domaćem terenu te s ukupni 6:2 osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

 

Za City je to bila deseta uzastopna pobjeda u Ligi prvaka čime je postao tek treća ekipa koja je pobjedila deset u nizu u ovom natjecanju nakon Real Madrida (2014-2015) i Bayerna (niz od 15 od 2019. do 2020. i niz od deset utakmica 2013).

 

Pep Guardiola je s mislima na Liverpool, koji čeka City u nedjelju, počeo utakmicu bez Phila Fodena, Kevina De Bruynea, Bernarda Silve, Kylea Walkera, Johna Stonesa i Nathana Akea, te bez ozlijeđenog Jacka Grealisha.

Kovačić i Gvardiol od prve minute

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol su dobili priliku od prve minute.

Građani su poveli već u petoj minuti. Julian Alvarez je ubacio iz kornera, a Manuel Akanji je sjajno pogodio iz voleja za 1:0. Samo četiri minute kasnije već je bilo 2:0.

Alvarez je ponovo ubacio iz kornera do Rodrija koji je pucao glavom, međutim pogodio je vratnicu, a lopta se odbila do argentinskog napadača koji je puca ravno u poljskog vratara Kamila Grabara kojem je lopta nespretno ispala iz ruku u gol.

Gosti su smanjili u 29. minuti golom Mohameda Elyounoussija. Bila je to sjajna kontra danskog sastava. Elyounoussi je povukao sa svoje polovice terena do suparničkog kaznenog prostora uposlivši Orrija-Steina Oskarssona koji je petom vratio do norveškog veznjaka koji je lijepo pogodio za smanjenje. Kopenhagen je do Elyounoussijeva gola u šest utakmica na engleskom tlu imao 50 udaraca, ali nije uspio zatresti suparničku mrežu.

Haaland zabio 29. gol u sezoni

U posljednjim trenucima prvog dijela City je zabio i treći pogodak. Rodri je dugačkom loptom uposlio Erlinga Haalanda, a norveški napadač između dvojice braniča pogodio za 3:1. Bio je to njegov 29. gol u svim natjecanima ove sezone.

U nastavku susreta je bilo nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova. Najbliže golu bio je Rico Lewis koji je u sudačkoj nadoknadi pogodio okvir danskog gola.

Kovačić i Gvardiol su odigrali cijeli susret za City kojem se večeras u četvrtfinalu teškom mukom pridružio i Real Madrid.

Dani Olmo VIDEO Dani Olmo lukavim potezom umalo šokirao Real: Navijači se hvatali za glavu divider

Luka Modrić Real Madrid se provukao protiv Nijemaca: Luka Modrić u četvrtfinalu Lige prvaka! divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider