Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Viđena dva preokreta

Sterling zabio najbrži gol sezone, City nastavio impresivan niz

Engleski klubovi odigrali su četiri utakmice u sklopu 22. kola Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 22. kola Premierlige Manchester City je pobijedio Watford 3:1 upisavši 20. pobjedu ove sezone uz dva neodlučena ishoda.

Građani su u prošlom kolu odigravši 0:0 protiv Crystal Palacea prekinuli niz od 18 uzastopnih pobjeda, međutim nisu dugo tugovali. Već u idućem nastupu upisali su pobjedu, pa su i nakon 22 kola jedini klub u Premiershipu bez poraza.

City je poveo već u 38. sekundi utakmice golom Raheema Sterlinga što je najbrži gol ove sezone u Premiershipu. Bio je to ujedno i treći najbrži pogodak Građana u povijesti Premier lige. Leroy Sane je sjajno ubacio s krila, a Sterling zabio na drugoj stativi.

U 12. minuti već je bilo 2:0 nakon što je Christian Kabasele ubačaj Kevina de Bruynea ugurao u vlastitu mrežu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Sergio Aguero u 63. minuti zabivši za 3:0. Gosti su tek ublažili poraz golom Andrea Graya u 82. minuti.

Pobjedu je ostvario i Tottenham koji je na gostovanju porazio "fenjeraša" Swansea City 2:0. Bodove gostima donijeli su Fernando Llorente (12) i Dele Alli (89).

U derbiju začelja West Ham je pobijedio WBA 2:1, a junak utakmice bio je dvostruki strijelac Andy Carroll pri čemu je odlučujući pogodak zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su poveli u 30. minuti preko Jamesa McCleana, no domaćin je u nastavku okrenuo rezultat.

Carroll je izjednačio u 59. minuti nadskočivši gostujuću obranu, a u trećoj minuti nadoknade pobrinuo se za veliko slavlje navijača Čekičara koji su ovom pobjedom skočili s 18. na 16. mjesto, a imaju i utakmicu manje. Tu će utakmicu nadoknaditi u četvrtak u gradskom derbiju s Tottenhamom.

Crystal Palace je na gostovanju pobijedio Southampton 2:1, premda je gubio do 69. minute. Domaćin je poveo u 17. minuti golom Shanea Longa koji se upisao među strijelce prvi put nakon veljače prošle godine, a njegov post je trajao 1.320 minuta. Izjednačio je James McArthur u 69. minuti, a pobjedu gostima donio je Luka Milivojević u 80. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 62 boda, Manchester United na drugom mjestu ima 47 bodova, a Chelsea ne trećoj poziciji ima 45 bodova i susret manje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider