Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U Engleskoj nezaustavljivi

Guardioli još jedan derbi: City protiv Chelseaja izveo nešto što još nije viđeno u Premierligi

U derbiju 29. kola Premierlige Manchester City je pobijedio Chelsea 1-0 i sada ima 18 bodova više od drugoplasiranog Liverpoola.

Slavlje Cityja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pogodak odluke zabio je Bernardo Silva u 35. sekundi drugoga poluvremena na asistenciju Davida Silve.

Pobjeda domaćina je mogla biti i uvjerljivija, a 'Bluesi su tijekom utakmice imali samo dvije prilike. U prvom poluvremenu Chelsea nije uputio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola što im se nije dogodilo od 2003. godine.

Zanimljivo, Manchester City je tijekom utakmice imao 902 dodavanja što je novi rekord u engleskom prvenstvu.

U ranije odigranom susretu Brighton & Hove Albion je pobijedio Arsenal 2-1. Topnicima je to bio četvrti uzastopni poraz, te peti poraz u zadnjih šest utakmica. Posljednji put Brighton je pobijedio Arsenal u rujnu 1982. godine. Nakon toga nisu igrali previše. Četiri puta, a sva četiri puta slavio je Arsenal.

Domaćin je poveo u 7. minuti golom Lewisa Dunka, a u 26. minuti je Glenn Murray povisio na 2-0. U završnici prvog dijela Pierre-Emerick Aubameyang je smanjio rezultat i činilo se kako će Arsenal u nastavku okrenuti rezultat. Međutim, domaćin se uspio obraniti i zasluženo je osvojio tri boda.

Građani vode na ljestvici sa 78 bodova, Liverpool na drugom mjestu ima 60 bodova, a treći je Manchester United s 59 bodova i utakmicom manje. Crvene vragove u ponedjeljak očekuje gostovanje kod Crystal Palacea. Tottenham na četvrtom mjestu ima 58 bodova, a zatim slijede Chelsea (53) i Arsenal (45).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider