Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real je odustao

City dogovorio veliki transfer: Haaland postaje najplaćeniji nogometaš u Engleskoj?

Pep Guardiola i Manchester City su favoriti za dovođenje Erlinga Haalanda ovog ljeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako bi ga preoteli konkurenciji i ovog ljeta doveli na Etihad, Manchester City je spreman aktivirati klauzulu od 75 milijuna eura za sjajnog napadača Borussije Dortmund Erlinga Haalanda.

Iako nekolicina europskih velikana želi dovesti norveškog napadača u svoje redove, a među njima se svakako izdvaja ime Real Madrida i Manchester Uniteda, čini se da momčad Pepa Guardiole ipak ima najveće šanse.

Spremni su dati 62 milijuna funti klubu, a štićeniku najpoznatijeg nogometnog agenta Mina Raiole bogatu plaću, barata se iznosom od čak 500 tisuća funti tjedno, ako ne i više.

Otkako je na kraju prošle sezone klupski rekorder Sergio Aguero napustio Otok i preselio u Barcelonu, City je ove sezone često igrao bez napadača. Pep je prošlog ljeta pokušao dovesti Harry Kanea iz Tottenhama, ali londonski klub je redom odbio sve ponude iz Manchestera.

Real Madrid odustao od Haalanda

Budući da je engleski napadač trenutno zadovoljan u Tottenhamu, Guardiola se okrenuo drugim metama, a na prvom mjestu je svakako Haaland od kojeg se Real Madrid malo ohladio.

Više je razloga za to, a jedan od važnijih svakako je financijske prirode. Jasno je da bi Haalandov potpis bio veliki financijski uteg, ali njegov dolazak mogao bi unijeti razdor u svlačionicu "kraljevskog kluba".

gol expired VIDEO Kovačićev prijatelj glumio Modrića pa se žestoko osramotio, internet ne prašta divider

Čelnici Reala ne žele destabilizirati momčad i pokvariti atmosferu u svlačionici dovođenjem napadača koji bi imao veću plaću od svih ostalih nogometaša, a osim toga na raspolaganju imaju Karima Benzemu koji igra u životnoj formi.

Benzema igra u životnoj formi

Odlaskom Cristiana Ronalda sa Santiago Bernabeua, Benzema je postao ključna figura madridskog napada. Nedavno je s tri pogotka torpedirao Chelsea u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a onda u uzvratu zabio za pobjedu i prolaz u polufinale najelitnijeg nogometnog natjecanja.

Samo u La Ligi ove je sezone već zabio 25 pogodaka, dok je u Ligi prvaka stigao do 12 pogotka u samo devet nastupa.

Zbog toga čelnici Reala ne osjećaju pritisak, na raspolaganju imaju Benzemu, a navodno bi Kylian Mbappe na kraju sezone svakako trebao preseliti iz Pariza u Madrid.

Uspiju li dovesti Mbappea na kraju sezone, i to kao posve besplatno, čelnici Reala nemaju razloga dovoditi i Haalanda.

Treba li Realu Mbappe i Haaland?

Norvežanin bi bio ogromna konkurencija francuskom napadačkom dvojcu, ali i još veća glavobolja treneru Carlu Ancelottiju koji bi trebao osigurati ravnomjernu minutažu svakom od njih.

Zbog toga je City favorit u utrci za norveškim napadačem koji će na ljeto sasvim sigurno promijeniti sredinu, a njegovim dolaskom Guardiola bi mogao dobiti razlog više za ostanak na klupi Građana.

Iako se nagađalo da će po isteku ugovora katalonski stručnjak reći zbogom Cityju i klupskom nogometu, čini se da je Pep sve bliže ostanku jer se u potpunosti uključio u dovođenje nogometaša.

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider