Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"oni nemaju pojma o nogometu"

Ćiro raspalio po HNS-u: Neka Šuker i Mamić vode reprezentaciju!

U moru komentara nakon smjene Čačića i imenovanja Zlatka Dalića za novog izbornika Hrvatske najzvučniji je bio onaj legendarnog Ćire Blaževića.

Vijest o smjeni Ante Čačića i imenovanju Zlatka Dalića za novog izbornika reprezentacije odjeknula je Hrvatskom. Uoči posljednjeg kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo čelnici HNS-a odlučili su se za očajnički potez ne bi li šok-terapijom prodrmali reprezentaciju. Maknuli su Čačića i doveli Dalića koji je svoju trenersku karijeru izgradio u Aziji.

Mišljenja o tom potezu su raznolika, no možda se najviše cijeni ono čovjeka koji je Hrvatsku odveo do svjetske bronce davne 1998. godine u Francuskoj - Miroslava Ćiru Blaževića. On je u svom domu u Kraljevici razgovarao s ekipom Nove TV.

"Upozoravao sam na ovo od početka"

"Prije svega bi rekao voljeni nogometnu javnost da sam još davno upozoravao. Nemam što reći, jer bih mogao biti jako zločest. Svi smo tužni jer ovi koji odlučuju kao da nemaju svijest. Ali nisu oni krivi. Oni imaju slučajnu mogućnost da odlučuju, ali ne znaju ništa", rekao je legendarni Ćiro.

"Za Dalića sam apsolutno, ali bih prije njega stavio Šukera i Mamića da zajedno probaju popravit situaciju. Ostaje nam nada u jednog genijalnog Modrića koji u svakoj svojoj akciji prezentira patriotizam i odgovornost. Neka Dalić sastavi tim koji će slijediti tog genijalca. Ja se nadam da ćemo na kraju ipak uspjeti", kaže bivši izbornik koji za Dalića ima samo riječi hvale.

"On je stasao uz mene i o njemu ja samo imam riječi hvale. Problem je u tome što mu je dana ekipa s najvećim nogometnim zvijezdama ove planete. Nema takve reference da autoritativno dođe i kaže "dečki to i to". I zato opet kažem: Mamić i Šuker vi dođite na tu poziciju i sada galvanizirajte ekipu koju ste podcijenili. Kako je mogao Čačić doći za izbornika bez referenci da vodi Modrića, Ćorluku, Rakitića i ostale planetarne zvijezde".

"Jako sam ogorčen jer sam ja puno napravio za tu reprezentaciju. Kada sam ja nju vodio bili smo 3. na svijetu. Imali smo najslabiju skupinu kroz koju smo se trebali prošetati, a sada se pitamo hoćemo li izboriti rezultat koji će nas gurnuti u dodatni pakao", zagrmio je Ćiro, pa se opet vratio na Dalića.

Ćiro otkrio gdje tražiti problem hrvatskog nogometa

"On je moralna vertikala i sjajan sportaš. On je dokazao da ima nogometno znanje, no pitanje je je li to dovoljno da ga igrači slijepo slušaju i slijede. To je uvijek pitanje autoriteta. Jesi li ili nisi. Ne bih mu preporučio da se postavio kao isključivi autoritet. On mora igrače mora uvjeriti da respektiraju koncenpciju koju on donosi. Tu Dalić ne smije pogriješiti", rekao je legendarni trener pa eksplodirao na vrhušku HNS-a, koja je dovela reprezentaciju u situaciju da se sa silnim zvijezdama bori za odlazak u dodatne kvalifikacije.

"Ma čekaj tko je tome kriv!? Tko je kriv?! Neodgovorno rade ono što im paše i ono što misle da trebaju raditi. A ne znaju ništa. Vjerujte mi ni Šuker, ni Mamić nemaju pojma. Mamić je genijalni trgovac kakvog svijet nije vidio, ali on vodi ovu nogometnu instituciju već 20 godina pa recite vi meni je li to normalno ili nije... Oprostite, malo sam poživčanio", kazao je Ćiro te za kraj otkrio dubinu problema.

"Nitko nije kriv nego Vlada. Ona prijašnja Vlada s Kosoricom na čelu, koja je dozvolila da oni dođu na vlast s jednom neregularnošću i tu tražimo problem hrvatskog nogometa u cijelosti".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider