Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ćiro odgovorio na optužbe iz BiH: Ovo je izdaja!

Nogometni savez BiH je pred raspadom a optužbe za financijsku kataklizmu nisu zaobišle ni Ćiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog duga od 400.000 eura (805.652 konvertibilnih maraka) Poreznoj upravi Nogometni savez BiH nalazi se pred bankrotom! To je presedan u nogometnom svijetu jer nijedan nacionalni savez u povijesti nogometnog sporta nije bankrotirao. Upitnim je postao i ugovor s novim izbornikom Safetom Sušićem (plaća od 10.000 KM, uz postotak od sponzorskih ugovora), kao i funkcioniranje reprezentacije piše Slobodna Dalmacija.

Zbog blokiranog računa Savez u Sarajevu ne može igračima osigurati niti avionske karte. Kao jedino rješenje nameće se prodaja nekretnina, odnosno službenih prostora NS BiH!

>> VIDEO Ćiro: Otišao sam u Kinu samo zbog novaca

Glavni tajnik Munib Ušanović i tajnik za financije i marketing Miodrag Kureš prvostupanjskom su presudom osuđeni na pet godina zatvora zbog utaje poreza (u razdoblju od 2001. do 2006.) te zlouporabu položaja (i ovlaštenja). Podnijeli su ostavke na funkcije u Savezu.

Kleli su se na prijateljstvo, a sada besramno insinuiraju. Razočarali su me. Izdali!

No, priča ide dalje. Ušanović je od 1. siječnja imanovan na mjesto tajnika za reprezentiranje nogometa u BiH! A Komisija za propise zaključila je ugovor s bivšim izbornikom Ćirom Blaževićem štetnim po Savez! Iako je ugovor sa Sušićem gotovo identičan.

Činjenica da se njegovo ime spominje u kontekstu financijske kataklizme NS BiH ražestila je Blaževića.

'To je prestrašno! Dug Saveza postoji puno prije nego sam ja potpisao ugovor. Veliko je licemjerje mene optuživati za štetan ugovor. Nisam ga ja pisao. Ma, nisam ga do kraja niti pročitao. Samo sam ga potpisao. Imao sam za europskog izbornika mizerna primanja (5.000 eura, te postotak od nekoliko sponzorskih ugovora)', kazao je Ćiro te nastavio:

'Svaku utakmicu koju sam vodio u Zenici imali smo prepun stadion. Zar sam trebao brinuti i o utršku od ulaznica? Tajnika Ušanovića osudili su na pet godina zatvora, a Savez ga je promovirao u direktora svih reprezentacija. Ispada kako sam ja bio najveći problem NS BiH. Moji donedavni suradnici učinili su me nesretnim starcem.'

Iako ga je Sarajevski Avaz proglasio osobom godine, Ćiro vjerojatno neće otići u Sarajevo primiti nagradu.

'Kleli su se na prijateljstvo, a sada besramno insinuiraju. Razočarali su me. Izdali! Sarajevski Avaz proglasio me personom godine. Nakon svega nisam siguran želim li uopće otići u Sarajevo i uzeti tu nagradu na koju sam iznimno ponosan, jer je za mene glasovala raja. Zbog ovakvih ljudi morao sam otići u Kinu', kazao je ozlojeđeni Ćiro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider