Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što se čeka s dalićem?

''Krucijalne odluke donose poltroni i uhljebi koji nisu loptu udarili nijednom u životu''

Dok čekamo odluku HNS-a oko Zlatka Dalića, Izvršni odbor je dobio žestoke kritike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić poveo je Hrvatsku protiv Ukrajine i preporodio je u samo jednoj utakmici. No, u HNS-u još dvoji o njegovoj budućnosti i još mu nije dao glas za službeno vođenje Vatrenih. A zašto, nejasno je i nekadašnjem Dalićevom prethodniku.

"Neupitna je Dalićeva situacija i ovdje ne treba uopće diskutirati o tome. Ovdje treba diskutirati o nakaradnim odlukama koje Izvršni odbor donosi već dugi niz godina, način kako se ponaša i ignorantski način odnosa prema cjelokupnom nogometu i svemu ostalom'', smatra Igor Štimac.

On naglašava kako se za ovakve situacije treba oformiti stručna komisija s renomiranim trenerima.

"A ne da nam mešetari koji sjede u Izvršnom odboru, poltroni i uhljebi koji nisu loptu udarili nijednom u životu donose krucijalne odluke za sport koji toliko volimo."

I za legendarnog Ćiru Blaževića ova neizvjesnost je ništa drugo nego novi dokaz nesposobnosti Šukerove vlade.

"Nisu ni svjesni koliko radi svog ne znanja štete u cijelosti hrvatskom nogometu. Pa Dalić je dokazao i oni ne mogu i nemaju moralno pravo da ga diraju. Dapače!"

"Zamisli ti koju nepravdu unose u reprezentaciju, koju nestabilnost unose kad čovjeka koji je predodređen da je vodi, njemu se već stolica ljulja da doći će netko drugi. Bruka'', ispalio je Ćiro u svom stilu.

Isto mišljenje dijeli i Ivo Šušak, još jedan dugogodišnji trener s renomeom, uspjehom i iskustvom.

"Ja sam mislio kod njegovog izbora za ovu utakmicu s Ukrajinom da je to jedno trajnije rješenje. Prije svega on je jedan odličan čovjek s izuzetnim moralnim kvalitetama, a neupitna je njegova nogometna stručnost i ja sam uvjeren da je on prava osoba za vođenje nacionalne momčadi naše države."

Postoje određene špekulacije koja donekle objašnjava poteze HNS-a. Naime, postoji priča da se zapravo čeka eventualni odlazak Slavena Bilića iz West Hama, pa da se bivši izbornik vrati na klupu Vatrenih.

"Ma mislim da je to klasična pila naopako. Ne znam koga se zavarava na taj način? Vraćat se korak unazad u ovo ruglo od nogometa, mislim da nam se servira bez veze nešto."

Odluku o Dalićevom status Davor Šuker će na press konferenciji objaviti u ponedjeljak iza podne nakon sastanka Izvršnog odbora.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider