Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka mu čast

Veliko priznanje za Joška Gvardiola: Iza njega je ostalo puno poznatih imena

Joško Gvardiol je četvrti najbolji mladi igrač Europe.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Hrvatski reprezentativac i igrač RB Leipziga Joško Gvardiol je četvrti najbolji nogometaš do 21 godine ove sezone u Europi, tvrdi tvrdi švicarski Međunarodni centar za sportske studije (CIES), u suradnji s partnerom InStatom.

CIES se u istraživanju povodio novim pristupom, uzimajući u obzir 15 tehničkih kategorija i osam različitih aspekata igre, obrambeni skok, obrambeni duel na zemlji, oporavak, distribucija, preuzimanje igrača, stvaranje prilika, napadački skok i udarac. istraživanje se nije baziralo samo na poziciji na terenu, već je vrednovana i razina kluba u kojem igraču igraju, ali i snaga lige, odnosno protivnika.

Radomlje - Krim Slovenske nogometašice vodile 17:0 pa dodatno ponizile protivnice, nije im to trebalo divider

Uzevši u obzir sve te kriterije najboljim mladim igračem u Europi se pokazao Arsenalov Bukayo Saka, do njega je Mason Greenwood iz Manchester Uniteda, a treći je Patrick Wimmer iz Arminije Bielefeld.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol najbolji je mladi obrambeni igrač u Europi po ovom istraživanju, a kao njegove najbolje strane CIES je istaknuo blokiranje igrača u igri na podu te organiziranje igre.

Ulaznice Nove ulaznice u prodaji za Svjetsko prvenstvo u Kataru: Evo kako se kreću cijene divider

Gvardiol je od 20 najboljih mladih nogometaša odigrao najviše minuta za svoju momčad. On je za Leipzig odigrao 86.8 posto svih raspoloživih minuta, a u top 20 je po tom kriteriju na drugom mjestu upravo Saka s 85,3% odigranih minuta za Arsenal.

gol expired Wayne Rooney: "Pochettino je najbolji izbor, a Pogba i Ronaldo moraju otići!" divider

U top 100 mladih nogometaša se nalazi još jedan Hrvat i to Marin Ljubičić iz Hajduka, a on je na 71. mjestu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider