Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
priprema za lyon

Cico Kranjčar o tome tko je zaslužan za dolazak navijača na Maksimir

Dinamo ove subote dočekuje Osijek u 8. kolu Prve HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo se utakmica Dinama i Osijeka nije mogla nazvati derbijem kola. Zaslužan za to je Osijek koji se sa 16 bodova iz sedam odigranih kola pozicionirao na trećem mjestu na ljestvici. Na Maksimir stiže agresivna ekipa koja je prava najava za ono što čeka Modre u sljedećim tjednima.

''Sedam utakmica u tri tjedna, a među njima su kvalitetni i zahtjevni protivnici. Svaki igrač bit će nam bitan i morat ćemo ih dobro balansirati za sve te utakmice'', rekao je Zlatko Kranjčar na press konferenciji uoči subotnje utakmice.

''Osijek je drugačiji nego prošlih godina. Imaju dobar start ove sezone, dobru momčad i sigurno da ih respektiram. Manje ih poznajem, ali moji suradnici ih prate i znat ćemo napraviti organizaciju igre za pobjednički rezultat. Trebamo se i kroz tu utakmicu pripremiti za Ligu prvaka protiv Lyona.

Kranjčar je o protivniku govorio s dosta respekta.

''Osijek je dugo godina bio izvan nogometnog vrha i veseli nas ovaj susret. Onaj tko poznaje momčad Osijeka i tradiciju kluba zna da će ovo biti derbi. Konkuriraju za visoku poziciju i neće biti lako. Kao nogometaš i trener igrali smo uvijek s Osijekom pred puno navijača, a oni su isto tako bili svojesvrstan Dinamov bazen gdje smo crpili kvalitetne igrače. Šuker, Rukavina, Kasalo...'', prisjetio se Cico i pozvao na Maksimir što više navijača.

''Naša dva kluba sigurno zaslužuju da na Maksimiru bude puno gledatelja i prava nogometna atmosfera.''

No najvatreniji navijači Dinama Bad Blue Boysi sutra neće biti na svom Sjeveru. Oni su povratak i prekid bojkota domaćih utakmica najavili na utakmici Lige prvaka protiv Juventusa 27. rujna.

''Svaki gledatelj koji dolazi izraziti podršku momčadi nam je dragocjen i ova momčad zaslužuje pravu nogometnu atmosferu'', ponovio je Dinamov trener koji smatra kako je za dolazaknavijača zaslužna njegova momčad.

''Ja sam dio momčadi i momčad je ta koja je vratila navijače. Rezultati koje je Dinamo postigao, kao i ovo što su postigli sa mnom, to je samo plus, a navijači su sigurno uvijek igračima dodatna motivacija. Momčad je ispred mojih nekih zasluga. Igrači su ti koji su pozvali i doveli navijače na stadion'', uvjeren je Cico.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider