Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO IM PODIŽE CIJENU

Dva najtraženija igrača Bundeslige produžili vjernost svojim klubovima

Christopher Nkunku produžio je ugovor s RB Leipzigom, a Florian Wirtz s Bayerom iz Leverkusena.

Florian Wirtz i Joshua Kimmich (Foto: Afp)

Puno se krajem prošle sezone špekulirano o budućnosti dva nogometaša koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi. To su Christopher Nkunku, koji je u dresu Leipziga jednostavno eksplodirao te mladi Florian Wirtz, Leverkusenovo čudo od djeteta. 

Posebno se juz druge klubove spominjao Francuz Nkunku, no čini se da obojica po još jednu sezonu žele ostati tamo gdje su sada. To se potvrdilo time što su danas obojica novim ugovorima produžili vjernost svojim momčadima.

Nkunku želi sigurnost pred Svjetsko prvenstvo

Nkunku je ugovor s Leipzigom produžio do 2026. godine, izjavivši kako njegova priča u tom klubu još uvijek nije gotova. Ipak, u isti je stavljena klauzula kojom ga bilo tko može dovesti ukoliko isplati odštetu od 60 milijuna eura.

Pretpostavlja se kako je Nkunku odabrao ovaj potez da si ne bi ugrozio mjesto u sastavu reprezentacije Francuske na Svjetskom prvenstvu. U posljednjim susretima on je izborio udarnu postavu Tricolora, ali u jakoj konkurenciji se iz istog i vrlo lako ispada.

Također je u Bundesligi netom završene sezone ostvario nevjerojatnu statistiku od 20 pogodaka i 14 asistencija, većinom igrajući u ulozi ofenzivnog veznog igrača.

Pomama za Wirtzom će tek krenuti

Kod Floriana Wirtza je malo drugačija situacija. On bi trenutno bio možda i najtraženiji nogometaš svijeta, ali je ne oporavku od ozljede koju je doživio sredinom ožujka. Do tada je u 24 nastupa unutar Bundeslige upisao 7 pogodaka i deset asistencija.

Ovaj 19-godišnji veznjak odigao je drugu seniorsku sezonu, u kojoj je dodatno popravio sjajan dojam iz prve. Nažalost, prošlosezonski Euro nije vidio, odnosno Joachim Löw nije mu vjerovao. Kod Hansija Flicka je zato odmah debitirao te do ozljede upisao četiri nastupa. 

Prema procjenama, trebao bi se vratio u rujnu te isto tako pokušati izboriti mjesto u Elfovom avionu za Katar.

Transfermarkt Floriana procjenjuje na 70 milijuna eura, no sve špekulacije govore kako bi ovaj igrač trebao srušiti rekord nekog izlaznog transfera iz Bundeslige. Njega za sada drži Ousmane Dembele sa 105 milijuna eura (uz klauzulu kojom je to moglo porasti na 150), koliko je Barcelona isplatila Borussiji iz Dortmunda.

Novim ugovorom, koji ga za Bayer Leverkusen veže do 2027. godine, to će procjene vjerojatno postati još jače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider