Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzo se oporavio

Eriksen ponovno briljira, a prije samo šest mjeseci borio se za život: "Bio sam mrtav pet minuta"

Christian Eriksen upisao je dvije asistencije za Brentford u prijateljskom susretu protiv Rangersa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je prošlog ljeta doživio srčani udar na utakmici Euro 2020 protiv Finske, danski nogometni reprezentativac Christian Eriksen vratio se nogometu samo šest mjeseci kasnije, i to na kakav način.

Budući da više nije mogao igrati nogomet u Italiji jer mu je ugrađen defibrilator, Eriksen je raskinuo ugovor s Interom i ove se zime priključio Brentfordu, engleskom premierligašu iz Londona.

Eriksen upisao dvije asistencije 

Tako je 14. veljače, na svoj 30. rođendan danski nogometni reprezentativac zaigrao u prijateljskom susretu protiv Southenda i upisao 60 minuta na terenu.

Već tjedan dana kasnije zaigrao je u novom prijateljskom ispitu, ali sada protiv puno ozbiljnijeg protivnika, škotskog Rangersa protiv kojeg je upisao čak dvije asistencije za samo 78 minuta provedenih na terenu.

Trener Brentforda Thomas Frank njegov potpis označio je kao najveći u klupskoj povijesti i Eriksen jedva čeka debitirati, ali naglašava da neće žuriti.

Danac neće žuriti s povratkom na teren

"Želio sam obaviti sve pretrage i razgovarati s liječnicima da mi kažu što je moguće, a što nije. Oni su mi rekli 'imaš ICD', inače se ništa nije promijenilo, možeš nastaviti normalno sa životom, nema ograničenja za tebe", rekao je pa dodao.

"Da budem iskren, nisam baš psihički potonuo. Ne vidim nikakav rizik, smatram da sam s ovim defibrilatorom zaštićen. Odlučan sam da s planom koji su mi napravili liječnici idem korak po korak, sve skupa sporo traje, ali moja obitelj mi je bila velika podrška. Volim svoju obitelj i žao mi je zbog svega što su prošli u ovih nekoliko mjeseci", zaključio je.

Pet minuta je bio mrtav

Podsjetimo, nemili događaj zbio se 12. lipnja 2021. godine, Eriksen se srušio na teren, a čak pet minuta bio je mrtav.

"Sjećam se svega osim pet minuta. Sjećam se ubacivanja, udarca lopte u koljeno i ne znam što je bilo poslije. Tada sam se probudio s ljudima oko sebe i osjetio pritisak na prsima, pokušavajući vratiti disanje. Nisam baš razumio što se događa, propitkivao sam sam sebe je li mi se nešto dogodilo s nogama, jesam li možda slomio kralježnicu. Zatim sam čuo kako je netko u kolima hitne pomoći pitao 'koliko dugo je bio mrtav', a netko je rekao 'pet minuta' i tad sam prvi put čuo da me nema."

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider