Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
razveselio svijet

Cijeli svijet je slavio Eriksenovu golčinu Srbiji: ''Ovo je mjesto na kojem mi se sve dogodilo''

Danac Christian Eriksen na stadionu Parken zamalo je umro od zastoja srca, a sad se slavodobitno vratio i ispisao zadnje poglavlje ove čudesne priče.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danski reprezentativac Christian Eriksen preživio je noćnu moru na stadionu Parken u Kopenhagenu srušivši se zbog zastoja srca na utakmici Eura protiv Finske, ali jučer je - 290 dana poslije, u prijateljskoj pobjedi protiv Srbije (3:0) na istom tom mjestu proživio scenarij iz snova…

Njemu i njegovoj obitelji sve loše što im se dogodilo tog zamalo kobnog dana u ljeto 2021. godine vratilo se jučer, Eriksen je bio sjajan protiv Srbije, zabio i u drugoj povratničkoj utakmici te ponio nagradu za igrača utakmice, no ovaj put pred svojim ljudima, a mjesto koje su pamtili po skoro tragediji pretvorilo se u mjesto sreće. Upravo to je Eriksen i planirao prije utakmice. Želio je svojoj obitelji i danskim navijačima priuštiti nešto posebno, odnosno izbrisati loše uspomene i usaditi im nove. Sretnije…

gol expired Eriksen zabio sjajan gol u razbijanju Srbije na terenu na kojem je umalo preminuo divider

Ovo mjesto svi pamte po katastrofi, sad će imati ljepše uspomene

"Jesam li imao kakvu posebnu pripremu za ovaj susret? Nisam. Teško je planirati ovakve trenutke. Navijači su me sjajno dočekali protiv Nizozemske, ali ovaj put emocije su bile još jače. Ovo je mjesto na kojem mi se sve ono dogodilo. Ovaj stadion ljudi pamte po onom trenutku. Imali su ružne uspomene s ovog mjesta, ali sad će ga pamtiti po mom golu i po ovoj sretnoj utakmici", ispričao je emotivni Christian Eriksen.

Prije skoro godinu dana njegovo srce je zamalo stalo, a sad je s kapetanskom vrpcom oko ruke i s golom u mreži Srbima ispisao i posljednje poglavlje čudesne priče. Priče koja je započela na istom ovom stadionu prije skoro godinu dana.

Na njezinu početku se strahovalo hoće li glavni lik uopće preživjeti, potom su se zapitkivali hoće li ikad ponovo igrati nogomet, a zatim i hoće li ikad ponovo biti tako dobar. On im je na sva ta pitanja strpljivo odgovarao.

Ispisao zadnje poglavlje svoje čudesne priče

Njegov čudesni oporavak započeo je po izlasku iz bolnice poslije operacije srca kojom mu je ugrađen pacemaker. No, zbog strogih liječničkih restrikcija nije više mogao igrati u Serie A, ali poslije kratke potrage za novim klubom Inter je u siječnju zamijenio Brentfordom.

Njegov aktualni šef već ga je nazvao najboljim pojačanjem kluba u povijesti, a zahvaljujući formi koju je uhvatio dobio je ponovni poziv za reprezentaciju. Prije četiri dana zabio je Nizozemcima, a sad i Srbima na tom famoznom Parkenu.

gol expired VIDEO Čudesni Eriksen zabio za Dansku 288 dana poslije srčanog udara: Trebale mu samo dvije minute divider

"Ne mogu vam opisati koliko mi je nedostajao ovaj osjećaj", objavio je poslije svog povratničkog gola Nizozemcima prije nekoliko dana.

Ne moraš, jasno je…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider