Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznat novi klub?

Eriksen je završio nogometnu karijeru u Italiji: Njegovo zdravstveno stanje diktira odabir novog kluba

Nakon što mu je pozlilo na Euru, Christianu Eriksenu je ugrađen defibrilator, zbog čega ne može igrati u Interu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni prvak Inter spreman je pustiti Christiana Eriksena (29), nakon što je danskom veznjaku privremeno zabranjeno nastupati u Italiji zbog odluke nadležnih zdravstvenih tijela.

Podsjetimo, Eriksen je doživio srčani udar u samoj završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Euru. Oživljavanje je trajalo više od 10 minuta, a nakon uspješne reanimacije na travnjaku, prevezen je u bolnicu, gdje mu je ugrađen poseban defibrilator koji stimulira rad srca.

"Nakon svega što se dogodilo na Europskom prvenstvu u lipnju 2021., talijansko medicinsko tijelo igraču je privremeno zabranilo sportske aktivnosti u tekućoj sezoni," poručio je Inter.

Međutim, treba napomenuti da pravila u Italiji zabranjuju igračima nastupanje ako imaju ugrađene defibrilatore, što znači da je Eriksenova nogometna karijera u Italiji završena. U nekim ligama dozvoljeno je igranje s defibrilatorom. Tako Daley Blind već godinama igra s njim u dresu Ajaxa.

Ronaldinho, Messi i Eto\'o (Foto: AFP) Legenda Barcelone i dijete Reala otkriva što mu dobacuju u Madridu: "Messi je i dalje najbolji, a Cristiano Ronaldo…“ divider

"Iako trenutačni uvjeti igrača ne zadovoljavaju zahtjeve za nastupanje u Italiji, to bi se moglo postići u drugim zemljama u kojima bi igrač mogao nastaviti natjecateljsku aktivnost", dodali su iz Intera.

Eriksen je u Inter stigao 2020. iz Tottenhama, a u dresu "Nerazzurra" je upisao 60 nastupa i postigao osam golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider