Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjerovali ili ne

Legendarni Englez vraća se nogometu uoči 63. rođendana: Njegov posljednji klub treba pomoć

Chris Waddle iza sebe ima bogatu igračku karijeru i čak 62 nastupa za englesku reprezentaciju.

Stadion Hallama (Foto: Afp)

Nekadašnji engleski reprezentativac Chris Waddle mogao bi se vratiti nogometu u dobi od 62 godine (rođen je 14. prosinca 1960.).

Vijest je to koju je objavio engleski novinar Alan Biggs navodeći da bi Waddle mogao zaigrati za engleskog niželigaša Hallam.

Riječ je o klubu iz okolice Sheffielda koji je drugi najstariji nogometni klub na svijetu, a trenutačno se natječe u devetom rangu natjecanja.

Što se Waddlea tiče, on je veliko i dobro poznato nogometno ime u Engleskoj. Njegova igračka karijera (Newcastle, Tottenham, Marseille...) u kontinuitetu je trajala 24 godine, od 1978. kada je zakoračio u seniorski nogomet u klubu Tow Law Town, do 2002. kada je igrao za Stocksbridge Park Steels.

Te 2002. imao je 42 godine i činilo se da je objesio kopačke o klin, ali onda je 2013. stigao poziv Hallama (odigrao je jednu utakmicu u toj sezoni).

Sada bi opet mogao obući dres Hallama, i to zbog više sile. Naime, taj klub, koji i inače oskudijeva u broju igrača, trenutačno muku muči s ozljedama. Šestorica su im nogometaša izvan kadra pa su u posljednjoj utakmici na teren istrčali s desetoricom, bez ijednog igrača na klupi.

  Chris Waddle Chris Waddle (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider