Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA DRAMA

Chelsea u fotofinišu kompletirao najveći transfer u povijesti, ali i žestoko zakinuo PSG

Enzo Fernandez napokon je postao nogometašem Chelseaja, a član toga kluba i dalje će ostati Hakim Ziyech.

Enzo Fernandez (Foto: Afp)

Dva najiščekivanija posla zimskog prijelaznog roka odrađivala su se do posljednjih trenutaka. Jedan je na kraju uspješno obavljen, no kod drugog je došlo do nevjerojatnih pogrešaka i posao je propao.

Enzo Fernandez postao je članom Chelseaja, koji će Benfici isplatiti 120 milijuna eura. Najbolji mladi igrač Svjetskog prvenstva u Katru pristupio je Portugalcima tek ljetos iz River Platea za 15 milijuna eura. To je peti najskuplji transfer u povijesti nogometa, ali i najskuplji u povijesti lige. Četiri najveća napravili su PSG, Barcelona i Atletico Madrid.

Prodalo ga Svjetsko prvenstvo

Sjajne partije u Katru, kamo nije došao kao igrač prve postave kasnijih svjetskih prvaka, ali se za nju kroz turnir izborio, rezultirale su velikim interesom za njegove usluge, a najuporniji je bio Chelsea, čiji je vlasnik Todd Boehly ove sezone porušio sve rekorde isplaćenih odšteta za transfere.

Portugalci su tako masovno zaradili na igraču kojeg su u svojim redovima imali tek pola sezone, ali neće im pripasti sva vrijednost transfera. 30 milijuna odlazi u River Plate, koji je i dalje imao 25 posto prava na igrača, pa tako i na svotu koja je za njega isplaćena.

Ziyech zbog bizarnih okolnosti ostao u Londonu

Chelsea je do posljednjih trenutaka bio u još jednom poslu, ali taj je propao. Radi se o Hakimu Ziyechu, koji je trebao postati članom PSG-a. Marokanac će ipak ostati u Londonu, i to zbog grešaka njegova kluba, koji je dva puta poslao pogrešno potpisanu dokumentaciju u Pariz. 

Kad je dokumentacija poslana treći put, vrijeme za potvrdu transfera već je isteklo i PSG ga nije mogao registrirati. Oni su već najavili neke tužbe, ali ne prema Chelseaju, nego prema udruzi francuskih prvoligaša kojoj je Chelsea prvobitno poslao papirologiju, na što oni nisu adekvatno reagirali.

Ziyech tako ostaje u pretrpanoj Chelseajevoj svlačionici boriti se za svoju minutažu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider