Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
luda utakmica

Došao je i taj dan: Chelsea srušio Manchester City, Liverpool je prvak Engleske!

Liverpool je osvojio prvi naslov prvaka nakon 30 godina i prvi naslov otkad se elitni rang engleskog nogometa zove Premierliga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je u derbiju 31. kola Premierlige pobijedio Manchester City s 2:1 i tako riješio pitanje prvaka Engleske. Liverpool sada ima nedostižnu prednost i osvojio je prvi naslov prvaka nakon 30 godina.

Pulišić i Willian (penal) zabili su za Chelsea, dok je za Man City pogodio Kevin De Bruyne iz slobodnog udarca.

Chelsea je poveo golom Christiana Pulišića u 36. minuti. Američki Hrvat pobjegao je obrani i preciznim udarcem matirao Edersona.

Joško Gvardiol - 1 Upoznajte Dinamovu skromnu mladu zvijezdu: Na trening tramvajem, radio je u ribarnici divider

Kevin De Bruyne majstorskim slobodnjakom izjednačio je u 55. minuti. Tri minute kasnije Raheem Sterling imao je sjajnu šansu za preokret, ali pogodio je vratnicu.

Sljedeću veliku šansu imao je Pulišić u 71. minuti. Obišao je Edersona i pucao na prazna vrata, ali Kyle Walker uspio je očistiti s crte.

gol expired Stigao odgovor na morbidni splitski grafit o Đokoviću: Lijepa poruka iz Zaboka divider

Ipak, u 77. minuti utakmica je riješena. Fernandinho je rukom zaustavio udarac Abrahama i dobio crveni karton, a Willian je bio siguran izvoćač penala za 2:1. 

U ranijoj utakmici nogometaši Arsenala došli su do 10. ovosezonske pobjede u Premier ligi, svladavši u 31. kolu kao gosti Southampton s 2:0 (1:0).

 

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider