Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slijedi težak raspored

Chelsea rutinski slavio protiv Hull Cityja i pobjegao na +8

Chelsea je slavio u posljednjoj utakmici 22. kola Premierlige i pobjegao najbližem pratitelju Arsenalu na velikih osam bodova prednosti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem susretu 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Hull City 2-0 i sada ima osam bodova više od drugoplasiranog Arsenala. "Bluese" su do pobjede predvodili Diego Costa (45+7) i Gary Cahill (81).

Costa se novim golom izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s napadačem Arsenala Alexisom Sanchezom, obojica su zabili po 15 golova. Iza njih je Zlatan Ibrahimovic koji je u dresu Manchester Uniteda zabio 14 golova.

Chelsea je najbližem pratitelju Arsenalu pobjegao na osam bodova prednosti, no pred nogometašima Antonija Contea tek slijede pravi izazovi. Posljednjeg dana siječnja Chelsea putuje na Anfield kod Liverpoola, a onda četiri dana kasnije igra doma protiv Arsenala. Kada bi slavio u te dvije utakmice, ili barem uzeo četiri boda, Chelsea bi bio vrlo blizu naslova prvaka.

U ranije odigranom susretu Arsenal je nakon nevjerojatne završnice i dva kaznena udarca u sudačkoj nadoknadi, pobijedio Burnley 2-1 probivši se na drugo mjesto ljestvice engleskog prvenstva.

U prvom odigranom nedjeljnom susretu Southampton je neočekivano lako pobijedio prvaka Leicester City 3-0. Strijelci za pobjedu domaćina bili su Ward-Prowse (26), Jay Rodriguez (39) i Dušan Tadić (86-11m).

Na ljestvici vodi Chelsea sa 55 boda, dok Arsenal ima 47 bodova. Treći je Tottenham sa 46 bodova, dok Liverpool ima 45 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider