Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAKON NOVE JAMESOVE OZLJEDE

Chelsea po hitnom postupku zagrizao za Juranovića, procurila i cifra koliko bi ga platili

Obnavljanje ozljede Reecea Jamesa moglo bi Josipu Juranoviću donijeti transfer snova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Temelji za ostvarenje ovosezonskih ciljeva u Chelseaju itekako su poljuljani nakon što je Reece James bio prisiljen napustiti igru u 53. minuti jučerašnje domaće utakmice protiv Bournemoutha. 

Ključni igrač Potterove momčadi zbog ozljede je propustio Svjetsko prvenstvo te mjesec dana Chelseajevih utakmica prije njega. Nadali su se da bi za proljetni dio sezone trebao ponovno postati jedan od ključnih kotačića momčadi, no očito je ubačen u sastav, a da se nije u potpunosti oporavio te ga čeka još koji tjedan odmora.

Chelsea hitno treba zamjenu za Jamesa

U rasporedu kakav slijedi engleskim klubovima to je podosta dugo razdoblje, a Chelsea na Jamesovoj poziciji ima tek Cesara Azpilicuetu, koji ipak nije toliko učinkovit na poziciji wing backa, kao što je u formaciju s četiri obrambena igrača, koju Potter ne preferira. Tu je i Ruben Loftus Cheek, kojeg se koristilo na spomenutoj poziciji, no ona nije njegova prirodna.

Tako u Chelseaju gledaju prema opcijama novog igrača na toj poziciji, uz uvjet da je dokazan na visokoj razini te da odšteta za njega neće previše utjecati na njihovu blagajnu.

Kako piše Daily Mail, te karakteristike pronašli su u hrvatskom reprezentativcu i članu Celtica Josipu Juranoviću

Juranović odgovara onome što Bluesi trenutačno traže

On se dokazao na najvišoj razini igrajući ovosezonsku Ligu prvaka, no ponajviše na Svjetskom prvenstvu, gdje je oduševio u utakmici četvrtfinala protiv Brazila.

Daily Mail ima informacije kako je 27-godišnjeg Juranovića moguće dobiti za osam milijuna funti, što je za Chelsea itekako prihvatljiva cifra. Ipak, gledajući da Josipa upravo na toliko Transfermarkt procjenjuje, teško je očekivati da se Škoti ipak neće nadati uprihoditi nešto više, posebno ako igrača traži klub kojem itekako gori pod nogama.

Kad bi se ostvario, bio bi to uistinu velik transfer za našeg nogometaša, no opet se postavlja pitanje je li zbog veličine kluba spreman doći u momčad gdje će u startu znati da mu je mjesto u sastavu sigurno tek dok se ne vrati James. Onda će i njegova minutaža postati upitna jer spomenuti igrač nije samo ponajbolji pojedinac momčad nego i veliki Chelseajev projekt iz vlastite škole nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider