Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovačić ušao u nastavku

Chelsea okrenuo Leeds i (barem privremeno) preuzeo vrh Premierlige

Dvoboj nije dobro počeo za plave, gosti iz Leedsa poveli su golom Bamforda (4) koji je obišao istrčalog vratara Mendyja i zatim pogodio prazan gol.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Chelsea novi su vodeći na ljestvici engleskog prvenstva nakon što su u posljednjem susretu subotnjeg programa 11. kola na svom Stamford Bridgeu svladali Leeds sa 3:1 (1:1).

Dvoboj nije dobro počeo za plave, gosti iz Leedsa poveli su golom Bamforda (4) koji je obišao istrčalog vratara Mendyja i zatim pogodio prazan gol. Ipak, do poluvremena je Chelsea poravnao preko Girouda (27) koji je ubačaj Jamesa skrenuo u mrežu. U nastavku je Zouma (61) glavom nakon kronera doveo Chelsea u vodstvo, da bi pobjedu potvrdio Pulišić (90+3) u sudačkoj nadoknadi.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea od 67. minute te je bio začetnik akcije za treći gol. On je sa sredine igrališta poslao loptu za Wernera koji je projurio po desnom krilu prije no što je ubacio na peterac gdje je natrčao Pulišić i postavio konačni rezultat.

gol expired Oba Manchestera pobijedila i približila se vrhu Premierlige: Pogledajte taj poredak divider

Vodeći Chelsea sada ima 22 boda, jedan više od Tottenhama, kojega u nedjelju očekuje veliki gradski derbi protiv Arsenala, te Liverpoola, koji će u nedjelju ugostiti Wolverhampton Wandererse.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider