Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima netko gori

Chelsea napokon došao do pobjede: Druge u posljednjih 14 utakmica

Chelsea je kod kuće svladao Luton rezultatom 3:0.

Raheem Sterling (Foto: Afp)

Napokon je i Chelsea uspio doći do pobjede. Na domaćem terenu savladali su novog premierligaša Luton s 3:0. Prva dva gola postigao je Sterling, a posljednji čavao u lijes zabio je Jackson.

Chelsea je bolje otvorio utakmicu te u 15. minuti već imao 80% posjeda lopte. Čekalo se do 17. minute da Chelsea razbije dvostruki blok gostiju. Sterling je na desnoj strani prošao između dvojce igrača i fino lijevom nogom zabio u donji kut nemoćnog Kaminskog.

Nakon vodstva Plavci su prepustili posjed Lutonu, no oni nisu mogli opasnije zaprijetiti. Najveću priliku dočekali su krajem poluvremena kada je nakon kornera po vlastitom golu u skoku zapucao Chilwell.

U drugom poluvremenu Chelsea je ponovno uspostavio dominaciju nad loptom i krenuo po potvrdu pobjede. Prvu veliku šansu propustio je Chilwell koji se ubacio i izbio sam pred golmana, no neshvatljivo ne puca po golu već pokušava dodati, što su očistili gosti.

Odličnu šansu propustio je Enzo Fernandez u 55. minuti kada je iskosa pogodio stativu. U 61. minuti činilo se kako bi se propuštene prilike Chelseaju mogle obiti o glavu, no Sanchez je uspio refleksno zaustaviti nezgodan udarac iz blizine.

U 68. minut igrač utakmice, Raheem Sterling je iskoristio dodavanje Malo Gusta i povisio vodstvo plavaca na 2:0. Točku na i stavio je Jackson u 75. minuti. Obrani je pobjegao razigrani Sterling, ubacio loptu s desne strane, a na nju je uklizao Jackson i pogodio.

Imao je nakon toga Chelsea još prilika, no Chilwell i Gallagher nisu iskoristili ponuđeno.

Prva je ovo pobjeda Chelsea u posljednjih šest utakmica, odnosno druga u 14. Posljednji put slavili su protiv Bornemoutha početkom svibnja.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider