Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
netko će dobro zaraditi...

Chelsea krenuo u brutalni šoping: Potrošeno skoro pola od 270 milijuna eura

Mediji diljem Europe pišu o početku ljetnih kupovina Antonija Contea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski prvak Chelsea pripremio je 270 milijuna eura za ljetni prijelazni rok, a već ovog tjedna mogli bi potrošiti 112 milijuna, objavili su britanski mediji, dok oni u Italiji javljaju kako prvo pojačanje stiže iz redova najvećeg talijanskog kluba.

Juventus je navodno prihvatio ponudu Chelseaja od nevjerojatnih 70 milijuna eura za brazilskog lijevog braniča Alexa Sandra koji bi tako trebao zamijeniti prošle godinj standardnog i vrlo hvaljenog Marcosa Alonsa. Juve je Brazilca doveo za 25 milijuna pa će zarada Talijana biti velika, ali pitanje je s kojim bi ga igračem mogli nadomjestiti.

Conte je, čini se, ''zabetonirao'' vezni red u kojem će uz fenomenalnog Kantea sljedeće sezone igrati zadnji vezni Monaca Tiemoue Bakayoko. Za ovog 22-godišnjaka Bluesi će platiti 42 milijuna eura što će malo smanjiti pritisak oko transfera Kyliana Mbappea kojem Monaco nudi čak osam puta veću plaću. Mbappe trenutno ima godišnju plaću od milijun eura, a vodstvo Monaca mu nudi osam milijuna po sezoni

Trener Chelseaja želi još dvojicu igrača u svojim redovima, stopera Southamptona Virgila van Dijka (25), te napadača Evertona Romelua Lukakua (24). Budući da Van Dijka želi i Liverpool, londonski klub je spreman ponuditi Southamptonu ogromnih 68 milijuna eura za nizozemskog stopera, a transfer Lukakua je također vrlo izgledan i podjednako ''papren''.

S druge strane trener Antonio Conte više ne računa na Nemanju Matića, Bertranda Traorea i Nathana Akea. Matić je vrlo blizu tome da karijeru nastavi u Manchester Unitedu, što bi jako razveselilo trenera "crvenih vragova" Josea Mourinha.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider