Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
u formi je

Ovaj podatak pokazuje da zvijezdama Chelseaja neće biti svejedno kada krene Mislav Oršić

Od osam golova koje je Dinamo zabio londonskim klubovima čak četiri je postigao Mislav Oršić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Arsenala, Tottenhama, West Hama i Fulhama, Chelsea je peti londonski klub protiv kojeg će Dinamo igrati u Europi.

U dosadašnji 11 susreta protiv londonskih klubova "Modri" su upisali tri pobjede, te osam poraza uz 8-22 razliku pogodaka. Zanimljivo, od osam golova koje je Dinamo zabio londonskim klubovima čak četiri je postigao Mislav Oršić.

Svakako najveći trijumf protiv londonskih klubova, Dinamo je osvario u ožujku 2021. izbacivši Tottenham iz osmine finala Europske lige.

Nakon što su Spursi u prvom susretu pobijedili 2:0, Dinamo je u uzvratu na stadionu Maksimir napravio nevjerojatan preokret i nakon produžetaka slavio sa 3:0 plasiravši se u četvrtfinale Europske lige.

Navijač ljubi ruku Matea Kovačića Thomas Tuchel otkrio koje zvijezde vodi u Zagreb na Ligu prvaka divider

Junak zagrebačkog susreta bio je Mislav Oršić koji je zabio sva tri pogotka za hrvatskog prvaka (62, 83, 106) te izbacio Josea Mourinha i njegovu momčad.

Veliku pobjedu Dinamo je ostvario i protiv Arsenala u skupini Lige prvaka u rujnu 2015. "Modri" su slavili rezultatom 2-1. Golove za hrvatskog prvaka zabili su Alex Oxlade-Chamberlain (24-autogol) i Junior Fernandes (58), dok je strijelac za goste, koji su od 40. minute igrali bez isključenog Oliviera Girouda, bio Theo Walcott (79). Bila je to prva pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 16 godina.

Prije Arsenala, Dinamo je u elitnom natjecanju Starog kontinenta zadnji put slavio 29. rujna 1999. protiv Sturma (3-0). Nakon te utakmice Dinamo je nanizao 15 susreta bez pobjede pri čemu je upisao čak 13 poraza. Nažalost, nakon slavlja protiv "Topnika" uslijedilo je novih 11 poraza u skupinama LP.

gol expired Poznato je tko će suditi dvoboj Dinama i Chelseaja na Maksimiru, Modri ga pamte divider

Treću i posljednju pobjedu Dinamo je protiv nekog od londonskih klubova ostvario u prosincu prošle godine pobijedivši na gostovanju West Ham sa 1:0 u skupini Europske lige. Pogodak odluke zabio je Mislav Oršić u 4. minuti, a bila je to prva Dinamova pobjeda u Engleskoj u službenoj, natjecateljskoj utakmici.

Nogometaši Dinama i prije londonskog ogleda protiv West Hama, osigurali su europsko proljeće. Bilo je samo upitno hoće li nastaviti svoj put u Europskoj ligi ili će preseliti u Konferencijsku ligu. Pobjedom su osvojili drugo mjesto u skupini i europsku priču su nastavili u play-offu Europske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider