Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE U NJIHOVOM STILU

Chelsea dovodi pojačanje iz Premier lige, nećete vjerovati koliko će ih koštati

Jedan od najboljih igrača najugodnijeg iznenađenja Premier lige od iduće sezone igrat će u plavom dresu.

Tosin Adarabioyo i Son Heung Min (Foto: Afp)

Sjajna premierligaška sezone je iza Fulhama. Klubu s obale Temze predviđala se borba za ostanak, budući da imaju po Transfermarktu peto najjeftiniju momčad lige, no pod vodstvom Marca Silve vrlo brzo su potvrdili kako se oko ostanka ne moraju brinuti.

Dugo su se nalazili u sredini ljestvice, da bi zbog lošije završnice sezone na kraju završili na 13. mjestu. No, s čak 21 bodom više od najbolje momčadi koja je ligu napustila, Lutona. 

Obrana je bila posebno dobra ove sezone

Posebno dobro su izgledali u obrani, gdje su primili samo 61 pogodak. Za usporedbu, toliko su primili peti Tottenham i četvrta Aston Villa, dok su recimo Chelsea, Newcastle i West Ham primili više.

U toj obrani posebno se istaknuo Tosin Adarabioyo, 26-godišnji stoper koji će nažalost ove sezone i napustiti Fulham nakon četiri sezone.

Iz Fulham FC-a u Fulham road

Zapravo, iz Fulhama će otići u Fulham Road b.b., budući da se tamo nalazi stadion Stamford Bridge. Ukratko, u svoj novi klub Adarabioyo može prošetati, ali najzanimljivija će biti odšteta za ovog igrača procijenjenog na respektabilnih 20 milijuna eura.

Za razliku od većine transfera koje su u novoj eri, odnosno eri Todda Boehlyja napravili, Chelsea će ovog sjajnog stopera dovesti besplatno. Tosinu je naime istekao ugovor s Fulhamom te će ga napustiti kao slobodan igrač.

Velik će to biti udarac za momčad, ali i za njihovu blagajnu, budući da neće uspjeti ništa zaraditi na jednom od svojih najboljih igrača.

Thiago je otišao, pojačanja u obrani su nužna

Chelsea svakako mora pojačati obranu, budući da ih je njihov najstandardniji i vjerojatno prošle dvije sezone najbolji stoper, Thiago Silva, odlučio napustiti i vratiti se u Brazil. Axel Disasi i Benoit Badiashile baš i ne mogu reći da su opravdali odštete koje su za njih plaćene.

Adarabioyo je svakako sjajan posao, ne samo zato što dolazi besplatno, nego zato što se netom završene sezone dokazao kao ponajbolji stoper lige.

Da, Chelsea dovodi igrača besplatno, a još bizarnije bit će ako im se potvrdi kao jedno od najboljih pojačanja otkako je rastrošni Boehly pristigao.

 
 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što kažete na prvih 45 minuta? 

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Velika pogreška domaćeg stopera, gosti vode ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Kako će završiti na Poljudu? 

Utakmicu pratite na ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Prognoza rezultata?